Een nieuw jaar ligt voor ons. 365 dagen, 52 weken, 12 maanden, kortom 1 jaar.
Bij zo’n keerpunt horen goede voornemens, die de meeste van ons na drie maanden alweer vergeten zijn. Allemaal willen we stoppen met roken, beginnen met sporten, nu echt iedere dag bloggen, die overtollige kilo’s die er tijdens de feestdagen aanvlogen structureel te lijf gaan, promotie maken, onze huizen spik en span, de aller lekkerste appeltaarten bakken, eindelijk eens een instrument leren bespelen, die verre reis maken, beginnen aan die autorijlessen, duurzamer leven, meer tijd voor familie en vrienden en minder tijd voor werk en andere stress makers.
En allemaal concluderen we na drie maanden dat we weer zijn begonnen met roken, dat het abonnement op de sportschool in theorie heel leuk klonk, maar waar moeten we de tijd vandaan halen?, dat ons leven niet iedere dag zo interessant is dat we er over kunnen of willen schrijven, dat de kilo’s er afgingen maar bij het eerste feestje er ook weer aan vlogen, dat het recessie is en we al blij mogen zijn dat we überhaupt een baan hebben, onze huizen weer gezellig rommelig zijn, onze appeltaarten nog steeds inzakken en er nooit zo uitzien als op de verpakking, die gitaar nog steeds vooral stof staat te vangen ergens in een hoek van de kamer, die verre reis er wegens eerder genoemde recessie ook niet in zit evenals de autorijlessen, we bij nader inzien al best duurzaam leefde en het heel leuk is dat jij verzint meer tijd te willen doorbrengen met familie en vrienden maar jij niet op hun prioriteitenlijstje stond. Teleurstelling alom, die we vervolgend weg eten met happy food. Hallo extra kilo’s.
Om dat soort doemscenario’s te voorkomen doe ik het dit jaar dus anders. Ik sla de goede voornemens over en start mijn jaar met een lege pot. Ja, u hoort het goed, een lege pot. Iedere keer als er goede, bijzondere, mooie of anderszins speciale dingen gebeuren schrijf ik die op een briefje en stop ik die in de pot. Volgend jaar op 1 januari zal ik de pot openen en leven wat voor een geweldig fantastische dingen ik allemaal heb gedaan. Want soms is het beter om je zegeningen te tellen en te zien wat je al hebt dan maar te blijven dromen van een toekomst die misschien nooit komt. Oh zo!
Dit is een bijdrage van Caja Artemis, Miss Artemis
Op twitter @CajaArtemis