Propellerheads
Het is dit nummer. Dat ergens voorbij kwam. In mijn iTunes DJ. Ik heb snel de lyrics opgezocht. Want op de een of andere manier. Kreeg dit nummer mij te pakken. Ik voel mij ook zo’n propellerhead. Ergens is dit heel herkenbaar. Aan toon. En teneur van het nummer. Aan de gemoedstoestand. Bij mij. Nadenkend. Mijmerend. Over het nieuwe jaar. 2013. Zo dichtbij inmiddels. Tegelijk zo confronterend anders. Wie mijn blog leest weet waarom.
Ik vond de lyrics. En tref in de kern wat ik al dacht. Bij het eerste luisteren. Hier die kern. In de originele versie eerst. Daarna mijn ‘vertaling’. Mijn eigen betekenis. Met tenslotte mijn wens. Voor jou.
Lyrics:
Proppellerhead drunkies all are fine
Jar prodigies in the chorus line
They’re looking for someone new to find
To push push things forward
When I open my eyes
I look depressed
‘Cause I just realized
That I’m just following following
But I’m not following
Anymore
I’m just twentyfour
And all these people
I don’t know anything
It’s just everyone knows
Propellerheads following following…
Mijn vrije vertaling:
Mensen van ‘t verstand voelen zich altijd prima
Vinden de wonderen elke dag in het refrein
Zoeken iedere dag nieuwe vrienden
Om zichzelf vooruit te wensen
Echter, als ik mijn ogen echt open doe
Dan zie ik mijzelf in depressie
Omdat ik mij realiseer
Mee te volgen en te volgen om het volgen
Maar ik wil niet volgen
Niet meer
Ik ben nog maar vierenveertig
En altijd maar al die mensen (om te volgen)
Ik weet nog niets (van het leven)
Iedereen doet alsof
Mensen van ’t verstand zich altijd prima voelen
Ik wens jou een verrassend, voorspoedig én bovenal gezond 2013 zonder al teveel verstand.
httpv://youtu.be/pDWpJPVeMLQ
Dit is een bijdrage van Steven Gort, Wat nou sociaal?
Op twitter @StevenGort