Ik neem me voor geen goede voornemens te hebben
Salut! Ik trek een flesje wijn open en ik hef een glas op het nieuwe jaar. 2013 alweer. Moge het je veel geluk en goede dingen brengen allemaal. Niet dat puur het jaartal daar aan bij zal dragen maar ach, het gaat om het idee nietwaar?
Grappig eigenlijk hoe de start van het nieuwe jaar ook een symbolische nieuwe start lijkt te zijn voor mensen. Daar deed ik vroeger ook altijd aan mee. Zuchtend terugblikken op het jaar dat was en met goede voornemens het nieuwe jaar in. Dat jaar zou ik ……. gaan veranderen aan mezelf en …… gaan doen en natuurlijk ….. gaan laten. Heel symbolisch want ik hield me er nooit aan. Het deed me even goed voelen tot de realiteit weer inzonk. Goede voornemens heb je aan het einde van het jaar niet voor jezelf, die heb je voor een ander.
Verstandige besluiten (geen voornemens want zei Yoda ooit niet “No. Try not. Do… or do not. There is no try”) probeer ik nu gewoon te nemen zodra het nodig is en niet om ze symbolisch te bewaren tot het einde van het jaar. En ik ga geen nepvoornemens meer doen. Ja, ik weet dat er wel een paar kilootjes afmogen maar nee, ik ga niet stoppen met lekkere dingetjes eten. Ik blijf genieten van dat flesje wijn en die hamburgers. Ja, ik wil meer tijd doorbrengen met de kinderen en dus doe ik dat al zoveel mogelijk. Niks geen voornemen, gewoon doen die hap!
En vanzelfsprekend wordt 2013 een fantastisch en memorabel jaar. Elk jaar was dat namelijk ook al tot nu toe dus waarom zou volgend jaar anders zijn. Ik word 40 volgend jaar, de kinderen groeien weer sneller dan ik wil, er gaan geweldige dingen gebeuren en ja, er gaan ook rotdingen gebeuren. Daar ga ik van genieten en daar ga ik simpelweg verder mee omdat het leven nu eenmaal gaat zoals het gaat. Zonder goede voornemens misschien maar wel met iets dat nog veel belangrijker is.
Een positieve blik op het leven.
Dat gun ik mezelf en iedereen die deze blogpost lees. Een geweldig en fantastisch 2013 toegewenst allemaal. Het gaat bijna vanzelf als je er maar in gelooft.
#
Raymond Snijders blogt normaliter, niet onder de invloed van een flesje wijn, op zijn eigen Vakblog [http://www.vakblog.info] over auteursrecht, bibliotheken, ebooks en onderwijs
Dit is een bijdrage van Raymond Snijders, Vakblog
Op twitter @rsnijders