2 scenario’s
Het zou zomaar eens kunnen dat dit mijn aller-allerlaatste gastblog wordt. Sterker nog: misschien krijg je dit stukje nooit te lezen. Immers, op het moment dat deze woorden aan het virtuele papier worden toevertrouwd, zijn we nog slechts enkele dagen verwijderd van 21 december 2012. Geruchten als zou de gehele aardkloot met heel zijn hebben en houden op die dag zou vergaan, doen de ronde …
Persoonlijk denk ik dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen. De mensheid zal ook in 2013 nog wel wat aanmodderen. Met het vele kwaads en het te zeldzame goeds dat zulks met zich meebrengt. Maar eerlijk? Helemaal gerust in de continuïteit der dingen ben ik niet. Me mentaal voorbereiden op alle mogelijke en onmogelijke eventualiteiten, het is mijn tweede natuur.
Welke van de 2 hierboven beschreven scenario’s ons ook te beurt moge vallen, we zullen het toch lijdzaam moeten ondergaan. Of we dat nou leuk vinden of niet. Wat mij wel opvalt, is de gelijkenis in de manier waarop we ons “voorbereiden” op deze onafwendbare gebeurtenissen. Tenminste, wanneer ik het voor het zeggen heb.
In ieder geval (scenario 1 en 2) sta ik erop om Linda te bedanken voor het vrije podium van vandaag. Iedere deelnemer aan deze marathon mag ongegeneerd zijn ding doen. De risico’s – maar gelukkig ook de mooie dingen die daar het gevolg van zijn – zijn voor haar blog. Dat verdient zeker een applausje!
En verder hoop ik dat jij, beste lezer, je tijd niet verliest aan dit stuk. Nee, laat ons hopen dat je omringt bent met diegenen die echt het allerbelangrijkste voor je zijn. Zonder dwang en zonder (morele) verplichting. Vind als het even kan de woorden die eigenlijk al lang hadden moeten uitgesproken worden. De spijzen en de drank die kunnen worden genuttigd zijn lekkere randvoorwaarden, maar ook niet veel meer dan dat. Vooral niet wanneer het eerste scenario zich zal voltrekken …
Maar zoals ik al zei zal 2013 gewoon de draad weer opnemen waar 2012 ‘m heeft achtergelaten. Ook dan zijn wensen op hun plaats. Mag ik jou en al jouw dierbaren dus bij deze een 2013 toewensen met de woorden “kerngezond”, “harmonie” en “passie” in een glansrol?
Ik zie jullie verdomd gaarne terug aan de andere kant van 2012!
Deze gastblog is een bijdragen van Sharp Ben, De Blogtrommel
Op twitter : @Blogtrommel en @Sharpbentwit