#50books – vraag 3
Wat is jouw favoriete plek om een boek te lezen?
Lezen kan ik echt overal ! Op heel veel plekken ook 😉 Mijn ouders hebben me echt overal betrapt. In plaats van te gaan slapen, las ik met een zaklamp onder de dekens. Was het nog licht stond ik onder het gordijn door nog te lezen. Zelfs op de wc betrapten ze me, slapend met een boek op mijn schoot. Ooit vond mijn vader me staande bij het lichtknopje. Met een boek in mijn handen, diep in slaap.
Natuurlijk veranderde dat, zeker nadat ik een eigen woning kreeg.
Zalig lezen in bad, of eigenlijk nog beter : in mijn eigen bed! Vaak de hele nacht doorgelezen. Omdat het boek zo spannend was, en niet in de gaten hebbende dat de nacht voorbij was tot de wekker ging, of het boek uit was.
En toen kwam Henk, en hij is een ochtendmens, en ik een avondmens dusss …
Nu lees ik op de bank, met twee kussens in mijn rug, en het houtkacheltje brandend.
Meestal ligt Joepie aan mijn voeten, en Mazzel naast me op de grond.
Super, ja dat is mijn stek! Alhoewel zomers op mijn bedje in de zon, tssss
Zowel thuis , als met de caravan, als het maar buiten in de zon is.
Als ik naar het ziekenhuis moet voor controles, naar de tandarts. Of ik nu in de trein zit of, ….
Eigenlijk vind ik het niet erg om te wachten , zolang ik maar een boek kan lezen.

Het maakt niet uit waar ik lees, zolang het boek maar goed is!
Linda, 2013

#50books : Elke week op zondag word er een nieuwe boekvraag gepost.
Die door iedereen vrij mag worden ingevuld.
Het is een initiatief van Peter