#50books – vraag 7

Hoeveel tijd lees je gemiddeld per week?

Een reuze interessante vraag.
Een van mijn hobbies is lezen. Vroeger zag je me nooit zonder een boek. Nu is dat beduidend minder en daar kan ik een aantal oorzaken voor opnoemen. Een hoofdoorzaak is internet, social media en mijn laptop. Eerlijkheidshalve moet ik dat toegeven.Een andere oorzaak is mijn gezin, en de drukte er om heen.

Toch weerhoud het mij niet van lezen, alleen wel in mindere mate. Ik vind het knus om met de houtkachel en waxinelichtjes aan, gezellig met mijn gezin naar een film of serie te kijken. Tja en dan ga je toch niet zitten lezen.  Aldus schreef ik in op 6 december in een WOT

Toevallig viel mijn oog op dit blogje . In feite lees ik nog steeds veel.
Veel blogs, facebook en twitter.Veel vakliteratuur en zaken die met mijn oude beroep te maken hebben. Ik spel de krant op internet. Al heb ik me voorgenomen dat beduidend te minderen.
Daarnaast lees ik graag een boek of een tijdschrift.maar qua tijd??
I haven’t got a clue!

Of het nu komt dat ik je dat ouder bent, door *een redelijk hectisch gezin* geen idee.
Maar mijn concentratie is stukken minder.
Er spookt teveel in mijn hoofd rond : hond, was, administratie, ….
De rust die ik vroeger had is er niet meer. Ja in de vakantie!
En zelfs dan vind ik vaak dat ik andere zaken moet doen 😉
Wat cultuur opsnuiven bijvoorbeeld. Gelukkig lees ik dan wel veel meer.
Tja dat blik met tijd,…….!

#50books : Elke week op zondag word er een nieuwe boekvraag gepost.
Die door iedereen vrij mag worden ingevuld.
Het is een initiatief van Peter