Tja. Nieuwjaarsdag. Ik weet nooit echt wat ik er mee aan moet. Oudejaarsdag is heel simpel, oliebollen bakken, oliebollen eten en vuurwerk afsteken. Maar nieuwjaarsdag? Moet je dan terugkijken of juist vooruitkijken? Ik doe het meestal maar beide.
2012 was een druk jaar. Het was gevoelsmatig het langste jaar van mijn leven, maar tegelijkertijd is het voorbij gevlogen. Ik ben naar Amerika geweest, heb een hele goede vriendin gevonden in iemand, ik ben naar Rome geweest, heb het prachtige Zweedse land bezocht, heb daar vrienden gemaakt, ik had mijn eerste baantje, ben begonnen aan mijn laatste jaar middelbare school, ik heb een groep fantastische mensen ontmoet en dan zijn dat alleen nog maar de grote lijnen, er zijn natuurlijk veel meer belangrijke en/of bijzondere dingen gebeurd. Volgens Facebook heb ik dit jaar 65 nieuwe vrienden gemaakt, als ik zelf ga tellen kom ik niet veel verder dan 12, dus ik zou niet weten waar die andere 43 vandaan zijn gekomen.
Ergens ben ik ook opgelucht dat ik dit jaar achter me mag laten. Nieuwjaarsdag is altijd een soort übermaandag. Maandag is voor mij namelijk altijd de dag dat je weer fris en fruitig aan een nieuwe week mag beginnen. Nieuwjaarsdag is dus een übermaandag en ik vind het bijna jammer dat nieuwjaarsdag zelf niet op een maandag valt, dan had ik een superübermaandag gehad. Vandaag is dus een nieuw begin. Vandaag lacht de wereld me toe, en krijg ik de keuze of ik teruglach of wegkijk. Vandaag begint 2013.

Als ik heel eerlijk ben, ben ik bang voor dit jaar. Ik moet IB examen doen (HELP!!), schoolexamen (HELP!!), een studie kiezen (HELP!!). Tegelijkertijd wil ik dit jaar heel veel gaan genieten, want ik krijg het nooit meer terug –logisch, is met elk jaar zo! Ik wil leuke dingen gaan doen met vrienden voordat ik daar de kans niet meer voor krijg omdat we allemaal verschillende wegen gaan. Ik wil ook wat voor mezelf bereiken, examens halen, tegenover mezelf bewijzen dat ik dit kan. Ik wil deze dingen voor mezelf doen, niet om iets te bewijzen tegenover anderen.
Ik heb dus best een druk jaar voor de boeg.
Let’s get started!
Deze gastblog is een bijdrage van Jenneke, Ergo Sum