review

Het Botten Seizoen

Een december geschenk, Het Botten Seizoen, en wat voor één! Wat vind ik het moeilijk om hierover te schrijven! En waarom? Het is een waanzinnig goed boek!

In het begin had ik moeite om in het verhaal te komen, je word links- en rechtsom met heel veel feiten om de oren gesmeten. Maar gaandeweg kreeg het verhaal mij te pakken. En zoals ik al eerder geschreven heb, praktisch elke serie overstelpt je met informatie in het eerste deel. Zeker als het Fantasy, Science Fiction en Magic betreft. Volgens de berichten komen er zelfs zeven delen uit! Hoe kan je anders ooit die wereld begrijpen? Maar goed, wat mij betreft was het in het begin iets teveel van het goede, wat in de loop van het verhaal helemaal goed gemaakt werd. Hoewel het een best pittig boek is om te lezen had ik het binnen twee dagen uit.

Paige is een stoere dappere meid, maar ook iemand met een heel klein hartje, iemand die graag ergens bij wil horen en haar zekerheid uit de Seven Dials haalt. Alle zekerheid in haar leven staat op losse schroeven, nu alle Onnatuurlijken vervolg, gemarteld en vermoord werden.
En dan, dan staat haar wereld op zijn kop!

Sterk punt van het verhaal vind ik er geen sprake is van de standaard driehoeksverhouding (meisje moet tussen twee mannen kiezen). Persoonlijk zie ik het ook als een adult boek, en ga meteen aan het vervolg, de Mime Orde beginnen.