review

Zucht … Vertrouw op mij is het laaste deel in de Wait for You-serie. Ik heb deze boeken verslonden en er ongelooflijk van genoten. In Vertrouw op mij is er sprake van een tijdsprong, we zijn meer dan zes jaar verder, er zijn huwelijken geweest en kinderen geboren. Leuk de inkijk in het leven van de personages uit de vorige delen. Opvallend vind ik de verschijning van Abbey en Colton, ze komen in dit boek regelmatig voor. Blijkbaar schijnt er een novelle over hun te zijn welke (nog) niet uitgegeven in Nederland is.

Vertrouw op Mij

In dit deel draait het verhaal om Brock en Jillian, beide kennen we van Kies voor mij waar ze regelmatig in voorkwamen. Vanaf het begin is het duidelijk dat er het nodige met Jillian aan de hand is:

Toen deed mijn vader me eindelijk, letterlijk, een aanbod dat ik niet kon weigeren. Dat aanbod had iets in me aangewakkerd, iets waarvan ik dacht dat het lang geleden al ter ziele was gegaan.
Het verlangen om weer echt te léven.
Ja, nogal afgezaagd, maar het was wel zo. De afgelopen zes jaar had ik alleen van dag tot dag geleefd. ik keek niet naar de toekomst. Ik deed geen van de dingen waar ik vroeger van droomde.

Brock en Jillian hebben samen een verleden, waar vooral door Jillian met niet al te veel plezier op teruggekeken wordt.

Mijn vader wist vast wel dat Brock er was, en hij had mij niet gewaarschuwd. Daarentegen wist mijn vader ook niet wat er allemaal echt tussen mij en Brock was gebeurd. voor zover hij wist, en de rest van mijn familie ook, waren Brock en ik simpelweg uit elkaar gegroeid.
Maar ik kon het mijn ouders nooit vertellen, en ik eiste van Brock dat hij dat ook niet deed, want als mijn vader wist wat ik gedaan had en hoe ik … hoe ik gewond was geraakt, dan had hij Brock direct van kant gemaakt. Het maakte niet uit dat mijn vader Brock als een zoon behandelde en dat hij honderduizenden dollars aan tijd in Brock had gestoken.
Als hij het te weten kwam, was Brock geen lang leven beschoren.

En Bock, Hij komt met donuts aan!!! Een man naar mijn hart.

Donuts, zei Brock. Alleen geglazuurd. Geen gekkigheid aan de binnenkant verder. Ik weet dat je niet houd van vulling. Ze zijn ook vers. Ik heb ze gehaald bij de bakkerij in Shepherdstown die die dingen de hele dag door maakt.

Conclusie

Ik vind het een heerlijk verhaal en Jillian een lieve toffe meid. Die vecht voor wat ze waard is, en dat is nogal wat!
Ik neem met pijn in mijn hart afscheid van de Wait for You- serie. Gelukkig heet Uitgeverij Zomer & Keuning aangegeven dat 24 april 2018 Het probleem met Voor Altijd uitkomt!
En …. minstens nog een novelle want:

Wow zegt Steph hard, en ze leunde achterover tegen de rugleuning. heb je daar een trouwring aan je vinger? Ze stak haar hand uit en greep Katies arm. Ja he?
Wat? vroeg Abbt verbaasd. Sinds wanneer ben jij getrouwd?
Met wie ben jij getrouwd? vroeg Roxy.
Calla, die nog steeds niet aan het werk was gegaan, schudde verwonderd haar hoofd. En kennen we hem?
Katie giechelde. Ja. Ik ben afgelopen weekend in het huwelijksbootje gestapt. In Las Vegas. Ze deed een stap achteruit en wiebelde met haar vinger. En jullie kennen hem niet, zei ze. Nog niet. Maar dat komt nog wel. En jullie gaan hem leuk vinden.