review

Na Hoofdzaak en Voltooid is dit alweer het derde boek in de serie over Isabel Dieudonné.
Je zou de boeken los van elkaar kunnen lezen, toch is alles duidelijker, personages en gebeurtenissen, als je dat niet doet.

Verdoemd

Het boek start met een proloog, waarin de vorige twee delen in het kort samengevat worden. In mijn geval was dat niet nodig was want ik wist het allemaal nog. Meteen zat ik in het verhaal en werd bij wijze van spreken het boek doorgesleurd!

Vervolgens wordt er vertelt vanuit Toen(2015) en Nu(2016).
Verdoemd wordt net zoals de eerder twee delen vanuit verschillende perspectieven verteld.

Toen

In Toen worden Daan, Sara en Jelte (de drie slachtoffers) beschreven, waarbij je ze goed leert kennen en je ze in je hart sluit. Alle drie zijn ze beschadigd.Ze raken door een toevallige ontmoeting bevriend.

Ze hadden elkaar gevonden op een plek waar mensen elkaar vooral kwijtraakten: de coffeeshop.

Nu

Dit wordt vertelt vanuit het perspectief van Isabel. Ik vind het zo leuk dat (oude) bekenden: David, Aisha, Harry,Peter,Sven en Damon ook weer ten tonele verschijnen.
Samen met Damon gaat Isabel drie zelfdodingen onderzoeken.

Allejezus. Isabel wreef met haar handen over haar gezicht. Drie jonge mensen, drie keer dezelfde keuze. Exáct dezelde keuze. Ze keek Damon aan. Dit is toch raar, toch?

Conclusie

Ik denk dat iedereen, wel eens met zelfmoord te maken heeft gehad. Wat mij vreselijk getroffen heeft is dat hier in Nederlandf blijkbaar standaard geen onderzoek naar gedaan wordt.

Ik heb het boek zo goed als in één dag uitgelezen. De korte hoofdstukken, afwisselend van toen en nu dwingen je als het ware hiertoe.
Het is een geweldig (verdoemd) goed boek! Ik wacht op deel vier!