Momentum

Momentum

Het verhaal wordt in de ik-vorm door de hoofdpersoon, Sophie vertelt. Zij is net achttien jaar geworden en is nogal op zichzelf, dit wordt mede veroorzaakt door het feit dat zij en haar moeder inmiddels voor de tigste keer verhuisd zijn.

Want als het op school aankwam, hoefde ik eigenlijk nergens naartoe. Ik rolde letterlijk mijn bed uit, startte mijn laptop, poetste mijn tanden en logde in om mijn lessen te volgen. Nooit meer bad hair days – tenminste, geen die iemand kon zien – en geen bed vol stapels afgekeurde outfits. Het was lekker simpel.

Persoonlijk vond ik Sophie niet meteen sympathiek, ze kwam bij mij nogal egoistisch over.

‘Sophie, ik heb iemand ontmoet,’ zei ze schoorvoetend. Een man. Hij is heel erg aardig, verduidelijkte ze.
Dit was nog erger. Het was een gesprek over mannen.
Ik bleef naar mijn bakje staren en kauwen zodat ik haar niet in de ogen hoefde te kijken.

Oh nee. Ik deed mijn best om niet met mijn ogen te rollen. Het was allemaal te veel. Ik had mijn eigen problemen om uit te vogelen. Ik had geen zin om de moederrol op me te nemen.
De gedachte dat ze iemand ontmoet had vond ik dus helemaal niet erg. Maar dat betekende niet dat ik “ontmoet-de-dochter” hoefde te spelen. Nee, ik was blij dat ze het hier momenteel bij liet.

Het duurt even eer het verhaal op gang komt en mijn volledige interesse gewekt was. Dit was uiteindelijk aan het einde, het verhaal gaat uit met een bang!! Tja daar zit je dan, je wilt verder lezen en nu moet er gewacht worden op het volgende deel. Volgens mij heb je dan als auteur je doel bereikt.

Conclusie

Tijdens het lezen van het verhaal begon het bij mij te kriebelen, waar doet dit mij aan denken? Ineens wist ik het: Fallen van Lauren Kate! Ik hou wel van dit genre. Ondanks het feit dat ik pas laat in het verhaal zat doet het mij, zoals ik al eerder vertelde, smaken naar meer. Vooral het einde belooft wat voor het volgende deel in de serie. Ik ben benieuwd.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour rond het verschijnen van dit boek. Het is vanaf 17 juni 2019 in de (online) boekenhandel verkrijgbaar.
De andere verslagen kan je hier vinden.