Ciao Sicilia

Het verhaal wordt om en om vertelt door een aantal personages; Anne, Benny en Umberto. Hoofdpersonage in Ciao Sicilia is Anne.
Het begint met een brief die door Anne, gepost wordt. Dit gebaar maakt het definitief, ze kan nu niet meer terug. Ze zal alles in Nederland achter moeten laten. Ook haar beste vriend Daan en zijn banketbakkerij. Ze vertrekt met een hoop geld van haar man Benny

Ze hangt haar jas aan een haakje, zet haar handtas zorgvuldig in een hoek van de bakkerij en doet haar schort voor. Deze plek is haar toevluchtsoord geworden, een plek waar ze altijd welkom is.
Vanaf hun middelbare school waren ze een drie-eenheid: Daan, Christiaan en zijzelf. Altijd samen. Tot haar broer besloot een tussenjaar te nemen na zijn middelbare school. De dag voordat hij zou vertrekken, verongelukte hij- Soms denkt ze dat zijn ongeluk haar in de armen van de zelfverzekerde Benny heeft geduwd. Alles was ineens anders. Haar vader ging nog meer drinken, haar moeder stortte zich volledig op het verzorgen van iedereen om haar heen en zijzelf raakte haar anker kwijt.

Na een aantal avonturen en omzwervingen komt ze incognito als Sophie in het stadje Modica op Sicilië aan. Zij probeert hier haar draai te vinden, wat haar redelijk lukt. Helaas is niet alles wat het lijkt in dit plaatsje en moet je zeker niet iedereen vertrouwen.

Conclusie

Na Chateau de Provence is het tijd voor de volgende Ik vertrek: Ciao Sicilia
Het boek heeft een prachtige cover. Deze geeft de sfeer goed weer. Je waant je meteen in het zuiden.
Marelle Boersma heeft een fijn en spannend verhaal neergezet, hier en daar een tikje ongeloofwaardig, maar ach je moet hem gewoon uit lezen!