JLA Release Party

Tijdens de gezellige JLA Release Party van Zomer & Keuning kregen we een waanzinnige goodiebag waar jaja The darkest Star in zat!

The Darkest Star is na de Lux-serie het eerste deel van de spin-off Origin. Je zou de series los van elkaar kunnen lezen, maar het leesplezier wordt wel vergroot met een feest van herkenning als oude bekenden voorbijkomen. Bepaalde grapjes en verwijzingen zul je dan overduidelijk missen.
Ik ben erg blij dat Uitgeverij Zomer & Keuning na lang beraad heeft gekozen om voor de Nederlandse versie de Engelstalige titels te behouden. De vindbaarheid, maar vooral de herkenbaarheid, van de serie is zo stukken eenvoudiger geworden.

The Darkest Star

Het verhaal begint op de typische Jennifer Armentrout manier: Je wordt door de eerste zinnen direct het verhaal ingezogen.

Mijn moeder kon maar beter niet weten dat ik op het punt stond om bij Foretoken naar binnen te gaan, want dan zou ze me wat aandoen. Echt waar. Als in: me vermoorden en mijn lijk wegstoppen in een diep, donker graf. En mijn moeder kennende had ze er nog de middelen voor ook.

Het verhaal speelt zich af, vier jaar na de invasie van de Luxen.
Hoofdpersonen zijn Evie en Luc. Natuurlijk ontmoet Evie Luc, die overduidelijk niet menselijk is, tijdens het verboden bezoek aan Foretoken en dan is de beer los!
De plottwist die zich tijdens het verhaal zich aandient maakt duidelijk dat er veel en veel meer aan de hand is dan alleen een crush.

Conclusie

Het is moeilijk om na de Lux-serie onbevangen en zonder verwachtingen aan The Darkest Star te beginnen. Vooral omdat de Luxen er een rol inspelen. Aan de ene kant was het niet helemaal wat ik verwachte, ja duhh schrijf lekker door over Daemon en Katy en de rest, aan de andere kant is Jennifer er absoluut in geslaagd om mijn aandacht trekken. Met compleet nieuwe karakters welke per boek, er komen er nog twee, zich vast een plekje in mijn hart weten te veroveren naast Daemon en Katy! Ik wacht met smart op deel 2: The Burning Shadow, welke acht oktober uitkomt.

08-10-2019