Na The Darkest Star keek ik met vol verwachting uit naar het vervolg: The Burning Shadow.

The Burning Shadow

Hoewel The Burning Shadow verder gaat waar The Darkest Star geëindigd was, had ik dat persé niet nodig. Het verhaal lag mij nog vers in het geheugen.
Zowel Evie als Luc denken dat alles opgelost is, maar is dat wel zo?

Micah had niet toegegeven dat hij foto’s had meegenomen en hij had ook ontkend dat hij mijn klasgenoot Andy en dat arme gezin in de stad had gedood. Omdat hij wel had toegegeven dat hij Colleen en Amanda had vermoord, waren Luc en ik ervan uitgegaan dat hij had gelogen.
Stel dat dat niet zo was?

De ontwikkeling die Evie doormaakt is gaaf. Van angstig afhankelijk wezentje naar een zelfstandige dame die zich het kaas niet van het brood laat eten. De relatie met Luc is om te smullen. En dan de plot twists in het boek, die zijn wekelijk zo, dat ze je met open mond achterlaten, hallelujah!

Ik heb gelachen om de pseudoniem op het valse paspoort wat Evie vind.

In de envelop zat een keurig stapeltje bankbiljetten van honderd dollar. Dit moest in totaal minstens een paar duizend dollar zijn. Onder het stapeltje zag ik een dun boekje met een donkergroene kaft. Een paspoort. Ik haalde het uit de envelop en viel bijna om van verbazing.
Mijn eigen gezicht keek me vanaf de pasfoto lachend aan. Het was dezelfde als op mijn rijbewijs, maar de naam eronder luidde niet Evie Dasher.
En zelfs niet Nadia.
Het ongemak verspreidde zich steeds verder, als een lastig onkruid. Wie is in vredesnaam Stephanie Brown? Ik draaide me naar haar om. Dit is een vervalst paspoort. En dat geld?

Conclusie

Wat een boek, wat een verhaal, en wat een einde!
Ik ben totaal voor de wereld van de Origins gevallen. Het feit dat er veel oude bekenden in voorkomen, onder andere uit de Lux -serie, maakt het alleen maar leuker.
Jeminee, nu tot het najaar van 2020 wachten op The Brightest Night, deel drie in de Origin serie.