Dance or Die is het laatste en derde deel in de Truth or Dance trologie. Eerder las ik Truth or Dance en Break a Leg uit dezelfde serie. Ik raad je aan om de boeken op volgorde te gaan lezen.

Dance or Die

Natuurlijk, elk deel start ermee, begint het verhaal met een vooruitblik naar het einde van de trilogie. En hoe! Ik moest echt de neiging onderdrukken om de laatste pagina’s te gaan lezen.

Ze haat mij het meest, dat heb je gehoord. Dit is nu iets tussen ons. Ik moet dit afmaken. Ik loop de straat in waarin ze verdwenen is. Waarin Truth or Dance verdwenen is. Na een paar minuten lopen zie ik haar staan. Ze heeft op me gewacht.
Ik wist wel dat je achter me aan zou komen, zegt ze met een gemene glimlach om haar lippen.

Vervolgens gaat het verhaal verder waar het in deel twee, Break a Leg. eindigde. India woont samen met haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë. Ze zijn allemaal, op Nikki na, toegelaten op het conservatorium. Ik hou van India, en haar angststoornissen laten mij alleen meer en meer om haar geven.

De gebeurtenissen volgen elkaar rap op en daarmee de spanning ook.

Levi staat op en schenkt nog iets te drinken voor me in. Ik heb me laten overplaatsen naar het conservatorium in Amsterdam. Je komt niet terug? Verschrikt kijk ik hem aan. Dan sluit ik mijn ogen en zucht. Natuurlijk niet. Het is te gevaarlijk.
We moeten een manier vinden om wie hier ook achter zit voorgoed uit te schakelen.
Mijn idee. Ik glimlach. Ze gaat eraan.

Conclusie

Zoals menigeen was ik op zoek naar de dader, wel …. Ik zat aardig in de buurt en ook weer niet.
Dit feit alleen al zegt voldoende over de schrijfskills van Chinouk. Ze heeft met Truth or Dance een meesterlijke trilogie neergezet, waarvan Dance or Die een daverend slotstuk is die de volle vijf sterren dubbel en dwars heeft verdiend!