Meer dan ooit

Meer dan ooit

Hoofdpersonage in Meer dan ooit is Lucie. Haar man Jake is is onlangs overleden. Bij het opruimen van zijn spullen, met name zijn laptop, doet ze een vreselijke ontdekking wat haar wereld op de kop zet. Net nu ze een beetje aan het opkrabbelen is.

Verslagen klapte ze de laptop dicht en verborg haar gezicht in haar handen. Waarom was haar leven in zo’n nachtmerrie veranderd? Ze was nu niet alleen haar man verloren, maar ook herinneringen en dromen. En haar beste vriendin.

Vervolgens neemt ze een drastisch besluit, Ze neemt op staande voet ontslag, zet haar huis te koop en vertrekt halsoverkop naar Vaucluse in Frankrijk. Naar een vriendje uit een ver, ver verleden op zoek naar een luisterend oor en wat warmte.

Maar of dit goed gaat?

David groette met een verstrooide blik terwijl hij met een telefoon tegen zijn oor geklemd achter haar langs liep naar wat jaren geleden de keuken was, links achter de balie.
Un instant! Hij hield even zijn telefoon in de lucht om aan te geven dat hij in gesprek was. Terloops gleed zijn blik in haar richting om vervolgens weer zijn aandacht te richten op het telefoongesprek. Op het moment dat hij de ruimte achter de deur in wilde lopen, bleef hij plotseling staan en draaide zich met een ruk om. Met een blik die haar vertelde dat hij niet kon geloven wat hij zag, staarde hij haar aan. Zijn telefoon zakte een paar decimeter. Hij herstelde zich snel en was in een ommezien verdwenen en sloot de deur achter zich.
Dat was het. Lucie bleef als bevroren staan en een mix van emoties woedde vanbinnen. David.

Conclusie

Een heerlijk vlot lezend verhaal dat mij al snel in zijn greep had. Ik heb genoten van een heerlijk romantisch verhaal met een dieper liggende laag. Inderdaad: een prachtige feelgoodroman over loslaten en ontdekken wat echt belangrijk is in het leven.