Valentijn in de sneeuw

Valentijn in de sneeuw

Hoofdpersonen in Valentijn in de sneeuw zijn Mike en Jude. Daarnaast loopt er ook een verhaal van Callum en Debbie, wat een volgend boek gaat worden gok ik zo.
Het verhaal speelt zich af in het Schotse wintersportplaatsje White Cairns.

Mike

Mike is langer dan de bedoeling was in White Cairns, Schotland, blijven hangen. Meestal blijft hij ergens maar een paar weken en vertrekt dan weer. Momenteel werkt hij voor de skischool waar Jude de manager van is.
Mike wordt door Sandy, zijn huisbaas uit de B&B gezet. Gelukkig heeft Jude een kleine kamer boven het kantoor beschikbaar.

Het spijt me enorm, Mike, zei de oudere man, je weet dat ik het niet zou vragen als het anders kon.
Gezien Sandy’s voorgeschiedenis, zoals het feit dat hij hem een dag voor kerst er ook al uitgooide, wist Mike dat nog niet zo zeker.
Maar deze boeking heb ik al eeuwen, ging Sandy verder, die in de ingang van de uitbundig gedecoreerde lounge van de B*B stond, enom eerlijk te zijn, toen jij vorig jaar hier opdook, dacht ik dat je voor een nacht of twee zou blijven, dus was het geen probleem. Maar het is nu … twee maanden?

Het lijkt wel of Mike voor zichzelf op de vlucht is

Hij was blij te horen dat Ben loyaal was aan de skischool – het was een leuk stel bij elkaar, dus hij snapte ook wel dat Ben genoot van het gezelschap, en Judes invloed zorgde voor een behulpzame en prettige werkomgeving voor iedereen inclusief hemzelf.
Ik geniet net zo goed van het werken hier.
Het was de eerste keer in ruim twee jaar dat hij langer dan een maand op dezelfde bleef, dus dat bewees wel wat.

Jude

Jude is de manager van de skischool White Cairns skischool in Schotland, die haar vader haar nagelaten heeft. Haar man, Alan is (met de zuiderzon?} naar Nieuw-Zeeland vertrokken en laat haar en haar dochter Lucy alleen achter. Mede hierdoor kan de skischool nieuwe opdrachten goed gebruiken. Gelukkig dient zich een goed aanbod van aan. Maar daarvoor moet er eerst aardig wat gebeuren. Zoals bijvoorbeeld een skiwedstrijd winnen. Of dat allemaal gaat lukken?

Conclusie

Een typisch Valentijnsverhaal? Valentijn in de sneeuw wekt wel deze verwachting, maar ik heb een probleem met het einde van het verhaal. Het heeft een abrupt einde, en voelt onaf, alsof een verhaal in tweeën geknipt is. Ik heb zelfs meerdere keren gecheckt of er geen pagina’s misten. Persoonlijk vind ik dit echt jammer, het is een leuk verhaal wat bij mij best wel wat verwachtingen wekte. Na Vang me op (Liefde in de sneeuw, #1), wat ik persoonlijk een nogal chaotisch verhaal vond, kon Valentijn in de sneeuw wel mijn aandacht trekken en vasthouden.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour rondom de verschijning van Valentijn in de sneeuw
Valentijn in de sneeuw