De laatste vrouw

Eerder las en recenseerde ik van Chantal van Mierlo: De verloren jongen

De laatste vrouw

Ik raad je aan om de boeken op volgorde te lezen. Dat maakt alles veel duidelijker en verklaart een hoop.
Deze recensie kan SPOILERS bevatten over deel 1: De verloren jongen.

Julia

Net zoals in De verloren jongen is Julia Menken, gedragskundige , de hoofdpersonage. Inmiddels is er een jaar verstreken. Na een zwaar persoonlijk verlies probeert Julia het dagelijkse leven weer op te pakken, wat haar niet al te best lukt.

Een jaar en twaalf dagen geleden was alles zwart geworden. En het ergste was dat de wereld door bleef draaien. Dat iedereen maar doorging met zijn leven. Mensen hadden er geen benul van welke ramp zich had voltrokken.

In Oost-Brabant, in de regio De Peel, verdwijnen vrouwen. Drie vrouwen. Julia wordt, ondanks haar depressie, op de zaak De Peelvrouwen gezet. Ze gaat met met Rudi de Leeuw, chef districtsrecherche Helmond samenwerken. Zonder een enkele aanwijzing moet ze proberen om een daderprofiel te maken. Zonder dat ze het echt in de gaten heeft is Maarten Brouwer, officier van Justitie, haar vaste rots geworden.

Maarten

En dan verdwijnt haar enige stabiele factor in Julia’s leven van de radar. Maarten’s huideige zaak maakt het noodzakelijk dat hij onderduikt.

Ze belde naar Maartens kantoor. Zijn assistente Evita vertelde haar vriendelijk dat Maarten op dit moment niet te bereiken was.
Maar waarom dan niet? vroeg Julia.
Maarten werkt aan een zaak die nogal gevoelig ligt, zei Evita. Het is op dit moment beter dat niemand weet waar hij is.
Dus hij wordt bedreigd? vroeg Julia
Ik mag daar niets over zeggen, zei Evita.
Dank je. Ik weet voldoende, zei Julia en ze verbrak de verbinding. Ondergedoken dus.

Conclusie

Deze ingredienten zijn de basis van een ontzettend spannend en smeuiig verhaal. Vond ik van De verloren jongen dat Chantal van Mierlo zich in een klap een plekje verworven heeft naast thrillerauteurs zoals bijvoorbeeld Robert Bryndza. Met de laatste Vrouw rijst bij mij de vraag wanneer deze serie verfilmd wordt! AL je leest wat Maarten gebeurd, moet ik direct aan de actualiteit denken..
Ik kijk uit naar De onbekende man, deel 3 van deze trilogie.