stickers-Review

Erfenis

Afgelopen januari/februari heb ik dit boek gelezen.
Waarom zo lang gewacht om een review te schrijven?
Omdat ik het wilde laten bezinken. Was de vergelijking die ik in mijn hoofd had terecht?
Durf ik die online te zetten?

Na lang beraad ga ik het doen! Ik vind het een geweldig boek en een super serie! Wat mij betreft kan je kan hem, als schrijver, naast Tolkien zetten. Wat een wereld word er in deze vier boeken geschapen.
In dit boek valt alles op zijn plek, quotes uit het eerste boek komen uiteindelijk in het laatst boek Erfenis uit!
In Eragon voorspelt Angela, het kruidenvrouwtje, hem (Eragon) de toekomst:

Ik heb nog nooit iemand ontmoet wiens lot zo verward en versluierd was.
Voor het overige ligt de doem opgesloten in een grootse reis. Kijk eens goed naar dit bot. Dan zie je dat het uiteinde rust op een zeilschip. dat is onmogelijk mis te verstaan. Het is je lot om dit land voorgoed te verlaten. Waar je uiteindelijk terecht komt weet ik niet, maar je zal Algaësia nooit meer terugzien. Dat is onontkoombaar

Geniaal, vooral als je bedenkt dat Christopher Paolini 15 jaar oud was toen hij aan Eragon begon. Rond zijn 19e besloten zijn ouders het boek in eigen beheer uit te geven!
Maar hij had al wel de verhaallijn in zijn hoofd, de taal de verschillende volkeren, onvoorstelbaar! En dat vier boeken vooruit.

Erfenis is dus het einde, laatste van de vier boeken Het verhaal is afgerond met een natuurlijk, geloofwaardig, einde. Wat mij betreft zijn zijn mijn vragen beantwoord. Maar..
Is dit dan echt het einde? Toen ik dit boek uithad, heb ik echt een van mijn vreselijkste bookhangovers gehad! Afgelopen, over..
Daarnaast was het einde ontroerend.

Opgelucht haalde ik adem toen ik het volgende interview met de schrijver ontdekte :
Christopher Paolini: Ik keer terug naar de wereld van Eragon

Ja, en ik ben ook zeker van plan ergens in de toekomst terug te keren naar de wereld van Eragon. Of lezers het wel of niet hebben opgemerkt weet ik niet, maar ik heb de basis voor verschillende nieuwe verhalen daarvan al gelegd in het derde deel van de serie, Brsingr en natuurlijk in dit deel, Erfenis.

Oké, het interview stam uit 2012, maar toch..