Toeval of niet? Arrogant, een woord wat al vanaf vanochtend al door mijn hoofd spookt.
Ja hoor, de Tour de France is weer van start, en de berichten over dopinggebruik van Lance Armstrong ook . Elk jaar weer, elk jaar staat het met grote koppen op de voorpagina van de kranten. Ongelooflijk arrogant!
Zo ook vandaag weer : “antidopingagentschap USADA zou een bizarre deal hebben afgesloten met vijf voormalige ploegmaten van Lance Armstrong die nu actief zijn in de Ronde van Frankrijk. Die afspraak zou inhouden dat deze renners dopegebruik bekenden, belastende informatie over Armstrong zouden geven en pas eind september voor slechts zes maanden geschorst worden”
De eerste tegensprekende berichten hierover staan ook al in de krant : Vaughters ontkent deal in dopingzaak enBMC weet niets van dopingstraf Hincapie. Elk jaar een terugkerend ritueel.
 Ik ken geen sporter die zo vaak en veel getest is als hij, te pas en te onpas, die dat redelijk gelaten ondergaat, er af en toe een grap over twittert, maar het accepteert als een onderdeel van zijn werk. Die altijd op de plaats aanwezig was waar hij zei dat hij zou zijn, die zich altijd meldde en de heren controleurs toeliet. En al die keren met 0 % resultaat, althans als je doping verwacht.Dat je geen Tour de France kan rijden zonder herstellende middelen lijkt me duidelijk, en ik denk dat iedereen dat ook wel beseft. Maar wanneer het besef door gaat dringen dat Lance geen doping heeft gebruikt? Geen idee ….
Persoonlijk geloof ik heilig in hem, ik kan me niet voorstellen, dat je je lichaam willens en wetens verziekt, zeker nadat je zo vreselijk ziek bent geweest. En je zo inzet voor zijn Foundation als hij doet. Dat hij als persoon arogant is? Geen idee. Maar ja, ik ben geen wereldkampioen geweest en heb geen zeven keer de Tour de France gewonnen! Hij is weliswaar gestopt met wielrennen maar niet met sporten . Hij heeft eind mei zelfs de halve triatlon in Florida gewonnen! Ook hier achtervolgt hem de doping-onderzoeken…. Hij kreeg een startverbod voor de Ironman in Nice vanwege het lopende onderzoek!
Je vraagt je wel eens af wanneer dit ophoud!
Common sense is not so common – Voltaire
#WOT Write On Thursday
Dat is waar #WOT voor staat.
Een initiatief van Karin Ramaker.
Iedere donderdag presenteert zij een woord waarmee ik
– net als vele andere blogger -aan de slag ga voor een blog.
Deze week is het de woord “arrogant”