review

Bijzondere vertelsels

Met recht een bijzonder boek te noemen. Het is uitgegeven als een hardcover en heeft een ontzettend fraaie cover, geweldig, zo mooi.
Vervolgens is het boek ontzettend mooi geïllustreerd, werkelijk een genot voor het oog.
Ransom Riggs heeft een kunstwerk neergezet.

Over

Het boek bestaat uit tien bijzondere vertelsels, en is een aanvulling op De Bijzondere kinderen Van mevrouw Peregine, welke uit drie delen bestaat. Namelijk deel 1: De Bijzondere Kinderen van mevrouw Peregine, deel 2: Omhulde stad, en deel 3: Bibliotheek der Zielen.
Ik heb genoten van de eerste twee, de derde moet ik nog lezen … schaam …

In de Omhulde stad, deel 2, komen de Bijzondere Vertelsels voor en vormen een leidraad tijdens de zoektocht naar hun verdwenen schoolhoofd mevrouw Peregine.
In dit verhaal worden De vertelsels vertelt door Millard Nullings ,een van de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, hij is de jongen die onzichtbaar is. En een geleerde. Tijdens zijn verblijf daar in het tehuis van Miss Peregrine, behaalde hij meer dan twintig universitaire diploma’s en versloeg hij enkele monsters.
Waren het in de serie van de Bijzondere Kinderen de foto’s die het verhaal ondersteunen, in Bijzondere Vertelsels zijn het de prachtige Illustraties van Andrew Davidson (Bekend van de Harry Potter boeken!) die de basis van elk sprookje zijn.

Elk verhaal bevat een moraal, zo speel in De loffelijke kannibalen hebzucht een hoofdrol.
En wat het vervolgens kan aanrichten in een praktisch idyllische gemeenschap.

In De prinses met de slangentong speelt de uiterlijke schijn een hoofdrol.
Iets wat afwijkend is word als eng gezien, maar ..
Uiterlijke schijn bedriegt!

Ontzettend leuk om in De eerste Ymbryne te lezen hoe de raad van Ymbrynes en de verschillende tijdlussen tijdlussen zijn ontstaan, welke in De Bijzondere Kinderen van mevrouw Peregine, Omhulde stad en in Bibliotheek der zielen voorkomen!

Conclusie

Met Bijzondere Vertelsels worden een aantal zaken duidelijk die in de voorgaande boeken terloops aangeduid werden. Het is niet noodzakelijk om de vorige drie boeken te lezen, maar het draagt wel bij aan het leesplezier.
Het mag duidelijk zijn: ik heb genoten van deze tien sprookjes en kan ze beslist aan raden.