What's-happening-in-Linda-land

BookSacrificeTag

 

Welk boek zou ik opofferen als ………… ??
Wat een vreselijke vraag!! Alle boeken in mijn boekenkast wil ik houden, degene die ik minder vind, die verkoop ik, dus wat dacht je van geen?
Een leuk initiatief van Kwante, elke week een tag.
Deze week de BookSacrificeTag!

Eerste scenario: We beginnen met een Zombie Apocalyps! Laten we zeggen dat je in een boekhandel bent, rustig aan het rondsnuffelen, tot opeens BAM! ZOMBIE AANVAL. Een aankondiging komt binnen via NL Alert en geeft aan dat het leger heeft ontdekt dat de enige manier om de zombies te vermoorden ‘over-hyped’ boeken zijn. Welk boek, waarvan iedereen zegt dat is geweldig maar jij toch echt minder vind, smijt jij richting de zombies om ze uit te schakelen?

Inferno door Dan Brown
Ha die is simpel! Dit zal in mijn geval Inferno van Dan Brown zijn. Een vreselijk overgewaardeerd boek waarin Robert Langdon alweer de wereld red. En met vertaalfouten welke de uitgever probeert goed te praten.

 

 

Tweede scenario: Je verliet net de meest dure en exclusieve haar salon met een mega fantastisch haar kapsel voor naar een mega exclusief boekgala…. BOEM! Bliksem, Hagel, Hoosbuien. Welk vervolg offer jij op als een soort van paraplu om jezelf te beschermen

Het brieschend paard , Rien Poortvliet , Uitgeverij Kok

 

OMG, wat een vreselijke vraag! Maar het Boekengala en mijn kapsel!!
En dus offer ik een groot boek op. Helaas Rien Poortvliet maar jou Het brieschend paard offer ik op! Ook al is het niet echt een vervolg  😉

Maar Rien Poortvliet had meerdere boeken dus toch wel een soort van.

 

Derde scenario: Je zit tijdens een lezing op school te luisteren hoe een leraar maar door blijft zagen over hoe de klassiekers van vroeger de wereld veranderden. Je valt bijna in slaap en word er zo moe van dat je de neiging krijgt hem met een klassieker om zijn klassieke oren te slaan! Dan besluit je het gewoon te doen, deze klassieker is toch niks aan! Welke klassieker heb jij in je handen?

Moby Dick door Herman Melville Uitgeverij L.J. Veen

 

Eén woord  Ieuwwwwww
Vreselijk boek, niet door te komen Moby Dick van Herman Melville dus ….

 

Vierde scenario: Je hangt lekker bij de bibliotheek en opeens BAM! De opwarming van de aarde bereikt een hoogtepunt en ontploft en de buitenwereld wordt een bevroren woestenij. Je bent opgesloten en de enige kans om te overleven is om een boek te verbranden voor de warmte. Wat is het boek dat je als eerste opoffert, je minst favoriete boek in je leven? Bij welk boek heb je niet volledig spijt van het verbranden er van

Les Misérables , Viktor Hugo

Hier hoef ik niet al te lang over na te denken. Dag Victor Hugo Dag Les Misérables
Ooit op de middelbare school notabene in het frans aan begonnen.
Meerdere pogingen aan gewaagd, na de musicalhype heb ik het zelfs nog een keer geprobeerd.
Deze 320 pagina’s verbrand ik zonder hier over na te hoeven denken.

Vijfde scenario: Je staat op het punt op te gaan op het podium voor een interview met je favoriete beroemd auteur als je je realiseert dat je nog een stuk kauwgom in je mond hebt. Je hebt je meest favoriete boekenseries bij je want die lees je graag voordat je een podium opgaat om tot rust te komen en je realiseert je dat je de laatste bladzijde van het laatste boek uit de serie er uit zult moeten scheuren om van je kauwgom af te komen. Welk boek kies jij?

Versplinter Me , Shatter Me #2 , Tahereh Mafi

Neeeeee wat een vreselijk dilemma!!!
Mijn favoriete serie is Shatter Me, Touching Juliette, ow nee één pagina eruit scheuren! Pfff
Na rijp beraad word het Versplinter Me van Tahereh Mafi Omdat ik Adam steeds meer een zeurkous ben gaan vinden.