#BOT No. 3 ‘Gewicht’
*Het gewicht van een voorwerp is de kracht die dat voorwerp op zijn ondersteuning of ophanging uitoefent.*
*gewichtig : belangrijk, considerabel, important, van belang, voornaam ,duur, omhooggevallen, gezien*
Mijn gewicht is een eeuwige strijd, mede door een erfelijke belasting. Van mijn vaders kant komen nogal veel kleine vrouwen voor. Met mijn 1 meter 66 schijn ik nogal lang te zijn. Hoewel ik dat zelf niet zo ervaar.
Door mijn darm- en longziekte ben ik genoodzaakt een aantal medicijnen te slikken die mijn gewicht niet bevorderen. Make no mistake : Ik hou van lekker eten, kan lekker koken, en doe regelmatig een wijntje met een zalig kaasje erbij!
Never the less, afgelopen jaar ben ik ruim 13 kg afgevallen, helaas door de verhoging van mijn medicijnen er weer 5 kg aangekomen , maar een winst van 8 kg! En ik ga door!
Mijn geweten is een gewicht, dat soms vreselijk op mijn schouders kan rusten. Neem de afgelopen dagen. Bultrug Johannes overheerst het nieuws, terwijl er aan de andere kant van de oceaan 27 mensen, waarvan 20 kinderen, neergeknald worden. Natuurlijk vind ik het zielig voor Johannes, maar toch. En een stille tocht voor een dode bultrug?? Doe ff normaal!
Tranen liepen over mijn wangen toen ik vernam wat er zich in Connecticut had afgespeeld. Het gaat om 20 kinderen van 6 en 7 jaar, 12 meisjes en 8 jongens. Je moet er toch niet aan denken, iedere ouder heeft waarschijnlijk wel zo’n rilling gevoelt.
Vervolgens lees ik dat ene Mike Huckabee beweert dat het drama geen verrassing was, want God is verbannen van scholen. Tjezus man enige empatie??
Nee , geen empathie, Helaas zit de wereld vol met dit soort figuren. Boos maken heeft geen zin. Gewoon weer zo’n vervelend mannetje die zichzelf en zijn overtuigingen zeer gewichtig vind! Laat maar gaan. Enige troost put ik uit het feit dat ik hem en zijn uitspraken niet begrijpen kan. Stel dat ik het wel zou begrijpen …

For every minute you remain angry, you give up sixty seconds of peace of mind.
Ralph Waldo Emerson

Een #BOT is Bloggen Op Thursday
Het is een thema, dat op verschillende manieren aandacht kan krijgen.
Het thema word bedacht door Ruud.