#BOT nr 4, Vroeger

#BOT nr 4, Vroeger

Het schijnt dat we een normaal gezin geweest zijn.
Ooit, vroeger …
Rond mijn derde jaar is dat veranderd.
Mijn broertje was net geboren, mijn zus acht en ik drie jaar oud toen mijn vader ernstig verbrandde.
Dat zoiets een geweldige impact op een gezin heeft lijkt me duidelijk.
Jarenlang operaties, transplantaties …
En niet te vergeten de psychische gevolgen.
Want die zijn er hoor, luid en duidelijk!
Zowel voor het slachtoffer, in dit geval mijn vader, als voor de rest van het gezin.
Als klein kind, zie en ervaar je meer dan je ooit voor mogelijk had gehouden.
Ons gezin is er eentje van *niet zeuren* .
Hup de schouders eronder, dit gaan we gewoon redden. We slaan ons er met zijn allen doorheen.
Het is toen dat volgens mij de vanderzee vloek is ontstaan!
Dit betekent dat er bijna altijd iemand van ons gezin in het ziekenhuis ligt, of iets mankeert.
En eigenlijk wordt dat zo gewoon, dat als familie belt, en die lacherig informeert “wat er nu weer aan de hand is*, wij al grinnikend beantwoorden en ons verhaal doen. Als je daar wat dieper over na gaat denken is het zelfs in en in triest. Maar ja dat is de manier hoe wij daar als gezin mee omgingen , en eigenlijk nog steeds mee om gaan. En ik denk dat dat ook de mentaliteit is die ons gered heeft!
Normaal of doorsnee kon je ons niet noemen.
Diepe respekt heb ik voor mijn moeder die zeker drie van ons in stukjes en beetjes thuis gekregen heeft. En die daar altijd heel normaal mee omging. De wereld werd kleiner, haar zorg was de patient. En nog gaat ze hier bewonderenswaardig mee om!

Zoals een molensteen alle soorten graan kan vermalen, zo moet een sterke ziel in staat zijn alle gebeurtenissen te accepteren.
Marcus Aurelius

Vroeger: verleden, voorafgaand, voorbij, vorig
voordezen, eer, eerder, tevoren, voordien
oudtijds, gewezen, voorheen, voormalig
Een #BOT is Bloggen Op Thursday
Het is een thema, dat op verschillende manieren aandacht kan krijgen.
Het thema werd bedacht door #Ruudwas