Breek me door Tahereh Mafi | Een Boek ReviewBreek me door Tahereh Mafi
Serie: Shatter Me #2
Gepubliceerd door: Blossom Books gepubliceerd op February 18th 2013
Genre: Distopian, Young Adult
Also by this author: Vrees Me, Verwoest me, Versplinter Me, Vertouw Me
Pagina's: 464
ISBN: 9789020679618
Format: Hardcover
Bookspot
Goodreads
five-stars

Hij zal mij vinden Ik vind hem eerst

Hoop, denk ik steeds vaker, is een gevaarlijk, angstaanjagend iets.

In dit intense vervolg op Vrees me moet Juliette keuzes maken die haar leven voor altijd zullen veranderen. Ze zal een keuze moeten maken tussen wat ze wil en wat ze denkt dat juist is. Ze zal een keuze moeten maken tussen goed en kwaad. Ze zal moeten kiezen tussen vechten of vluchten. En misschien moet ze zelfs een keuze maken tussen haar hart – en het leven van Adam.

review

Breek me

Na deel 1: Vrees me en deel 1,5: Verwoest Me is het eindelijk tijd voor deel 2: Breek me!
Wat een Waanzinnig Goed Boek! Met wederom een waanzinnige cover!

Juliette is in Omega Point en het is de bedoeling dat ze leert omgaan met haar energie. Waar ze nogal wat problemen mee heeft. Ze moet Focussen.

Maar niets werkt en al mijn onderdelen zijn kapot.

Ik hou van Kenji, van zijn humor en zijn benadering van het leven, en ik ben blij dat hij een vriend voor Juliette is.

Ik schud mijn hoofd en probeer niet te lachen. Kenji is een wandelende paradox, een vastbesloten serieuze persoon en een 12-jarig puberaal jongentje ineen.

De verandering die Juliette als persoon doormaakt is gigantisch, ze begint haar krachten te ontdekken en te erkennen dat het in haar macht ligt om alles te kunnen vernietigen. En, heel voorzichtig, begint ze vrienden te maken. Ook gaat ze inzien dat het laatste wat ze nodig heeft bescherming is.

Kenji is degene, die door een forse tirade, haar ogen opent, en haar laat inzien dat ze moet stoppen met in een hoekje te zitten en over haar gevoelens na te denken, en verder moet kijken dan het sneue kleine meisje en voor zichzelf moet opkomen! Langzaam leert ze meer op zichzelf te vertrouwen.

Het enige wat ik weet, is dat het niet meer veilig voor me is om op een ander te vertrouwen, om constant geruststelling nodig te hebben over wie ik ben en wie ik ooit zal kunnen zijn. Ik kan wel van hem houden, maar er niet van uitgaan dat hij als mijn ruggengraat zal dienen. Ik kan niet mezelf zijn als ik voortdurend iemand anders nodig heb om me bij elkaar te houden.

En dan de ontwikkelingen rond Adam en Warner! Pfew!