stickers-Review

Brisingr

Na Eragon en Oudste gaat Eragon in deel 3 van de Erfgoed-serie, Brisingr, verder met zijn opstand tegen Koning Galbatorix.

Het boek begint met een samenvatting van de voorgaande twee boeken. Als je nagaat dat ik Eragon in augustus 2014 heb gelezen en Oudste in januari 2015, is de samenvatting geen overbodige luxe. De vorige twee hebben me aangenaam verrast, dus ik ben zeer benieuwd of Christopher Paolini deze lijn vast weet te houden.

Het verhaal gaat verder waar Oudste stopte. Na de zware strijd tegen het Keizerrijk op de Brandende Vlakten, en het gevecht met Murtagh, die Eragon en Saphira bijna het leven kosten, neemt Murtagh Eragon zijn zwaard Zar’roc af. Omdat hij, Murtagh, als oudste zoon van Morzan, het zwaard als zijn erfgoed beschouwt. Tussen neus en lippen door vermeld hij hij niet de enige zoon van Morzan is.

Eragon zweert dat hij zijn broer Roran zal helpen om Katrina, de vriendin van Roran, van de Ra’zac te bevrijden en komt zijn belofte na. Samen met Roran gaat hij op pad om te proberen Katrina van koning Galbatorix te redden. Dat dit niet snel geregeld is, mag duidelijk zijn. En dat zonder zijn zwaard Zar’roc.

In dit boek wisselt het verhaal van Roran naar Eragon en vice versa. Leuk. Leuk om ook Roran beter te leren kennen. Er gebeurt reuze veel en langzaam worden een aantal zaken duidelijk, welke in deel een en twee vragen op riepen. Een zeer verassende wending in dit boek vind ik de ontdekking van zijn vader. Eragon komt erachter wie zijn werkelijke vader is. Die had ik niet aan zien komen en nu ik het eenmaal weet valt er weer wat op zijn plek!

Op de eerste plaats mogen we ons gelukkig prijzen als je in ook maar iets op je vader lijkt, en dat doe je inderdaad vind ik. En zoals ik al wilde zeggen toen je me onderbrak, is Murtagh niet je broer maar eerder je halfbroer.

Als zijn leermeester Oromis met zijn draak Glaedr in de strijd omkomen, gaan de zaken er steeds slechter uitzien voor Eragon en de tegenstanders van koning Galbatorix
De grote vraag is : Hoe komt hij aan een nieuw zwaard? Rhunön, de elfenvrouw die in het verre verleden de zwaarden smeedde, heeft immers een eed afgelegd om nooit meer een zwaard te smeden!

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik weer enorm van het verhaal genoten heb.
Deel vier : De Erfenis roept!!
Knap als je nagaat dat deel een geschreven werd toen de schrijver 15 was. Ten tijde van deel 3 was hij 25.