Wie bepaald wat moet, hoe het moet, en hoe je het doet?
Conventie * wat men gewoonlijk doet of moet,
Tja wat moet je daar nu mee?
Born to be wild. Een geweldige film over het afzetten tegen bestaande conventies, en hoe de maatschappij hier op reageert
Maar zo diep ga ik hier nu niet op in.
Pubers, kleren , merkkleding :”Maham ik Moet deze broek hebben , anders hoor ik er niet bij!
Is dat zo? Gelukkig heb ik van jongs af aan geprobeerd mijn meiden bij te brengen dat je zelf bepaald wat te doen,en hoe.
Om na te denken over hoe ze dat zelf willen. Dat JIJ degene bent die verantwoordelijk is, en niet de groep.En dat jij bepaald wat je doet, en niet de groep.
Mede veroorzaakt door oud zeer  in onze familie (2e WO) . En….. , door mijn opvoeding.
Dus moet je die bepaalde spijkerbroek nu echt hebben? Of kopen we er van een ander merk 2?
Als de meiden niet meegaan naar een feest, verjaardag of gala ,omdat de rest van hun kennissen gaan “zuipen”, vind ik dat stoer!
Die kennissen vinden dat stom. Hun probleem,…
Grappig om te zien , dat ze een avondje uitgaan, zich te pletter amuseren in een kroeg, waar elk kwartier het muziek-thema veranderd (waar ze voor kunnen stemmen).Ze de hele avond aan het dansen zijn geweest , en echt plezier hebben.
Is dat plezier nu anders als ze stomdronken waren geworden? Integendeel , ik denk dat ze juist meer lol hebben gehad
Als ze een dikke pil mee naar school nemen, omdat ze graag lezen , en om wat te doen te hebben in tussenuren , word dat als weird gezien. Vooral omdat het nog engelstalige boeken zijn ook. Maar binnen een paar weken zie je er meer, sommige zelfs met precies hetzelfde boek! 🙂
Wat mij opvalt is dat als je je eigen weg kiest, en niet alles volgens de “geldende regeltjes”? doet, er een groep van gelijkgestemde mensen om je heen ontstaat. Ik ga niet lopen beweren dat het makkelijk is, immers je kiest niet voor de makkelijkste weg!
Wel word er heel erg gegeneraliseerd, zelfs door de lokale Bromsnor hier in het dorp.Die scheert alle jeugd over een kam.
Ach zijn  probleem en zijn gebrek aan inzicht.
Mijn idee:”Ik heb schijt aan conventies!”
“You are the hero of your own story.”
#WOT Write On Thursday
Dat is waar #WOT voor staat.
Een initiatief van Karin Ramaker.
Iedere donderdag presenteert zij een woord waarmee ik
– net als vele andere blogger
-aan de slag ga voor een blog.
Deze week is het de woord “Conventie”.