Dag 21 door Kass Morgan | Een Boek ReviewDag 21 door Kass Morgan
Serie: The Hundred #2
Gepubliceerd door: Blossom Books gepubliceerd op October 15th 2014
Genre: Distopian, Romance, Young Adult
Also by this author: De 100, Thuis, Rebel
Pagina's: 320
ISBN: 9789020679793
Format: Hardcover
Bookspot
Goodreads
four-stars

In deel 2 zijn de 100 inmiddels 21 dagen op aarde. Ze zijn de eerste en enige mensen die sinds eeuwen weer voet zetten op de aarde – denken ze tenminste. Het lijkt erop dat de 100 samen moeten werken om zich te verdedigen tegen een onbekende vijand. Wells doet verwoede pogingen de groep bij elkaar te houden, terwijl Clarke op weg gaat naar Mount Weather, op zoek naar andere kolonisten. Bellamy denkt alleen maar aan zijn zusje Octavia en wil haar koste wat het kost redden. En op het ruimteschip staat Glass voor de onmogelijke keuze tussen de liefde van haar leven of haar eigen leven.

stickers-Review

Dag 21

Dit boek gaat verder, waar deel 1, De 100 eindigt. Spannend, reuze spannend. Inmiddels vertoeft de groep al 21 dagen op aarde. En lezen en leren we steeds meer over Clarke, Wells, Bellamy en Glass.
Hoewel er er telkens van personage gewisseld word, en daarnaast de situatie beschreven vanuit de ruimte en vanuit de aarde word, vind ik dat absoluut geen probleem. Ik vind ik het boek goed geschreven. En het is een spannend goed lopend verhaal. Al vin d ik persoonlijk de spanning stukken minder dan in deel 1: De 100 Maar het einde maakt wel veel goed, het zorgt ervoor dat je bijna niet kan wachten op het volgende deel.

Het feit dat er oorspronkelijke aardbewoners blijken te zijn, (het einde van deel 1) draagt hier absoluut aan toe. Zijn ze te vertrouwen? En wie heet er twee personen gedood? En dan het einde van Dag 21 : De verhouding tussen Bellamy en Wells, verassend. De berichten over de ouders van Clarke?

En ook dit boek had ik in één dag uit! Nadeel : ik zit op deel drie te wachten! De 100. Thuis