De 100 door Kass Morgan | Een Boek ReviewDe 100 door Kass Morgan
Serie: The hundred #1
Gepubliceerd door: Blossom Books gepubliceerd op February 18th 2014
Genre: Distopian, Romance, Young Adult
Also by this author: Dag 21, Thuis, Rebel
Pagina's: 312
ISBN: 9789020679694
Format: Hardcover
Bookspot
Goodreads
four-stars

De aarde is onleefbaar geworden. In het ruimteschip waar de mensheid leeft, raken de voorraden langzaam op…

Het lijkt een onmenselijke oplossing: honderd jeugdgevangenen worden teruggestuurd naar de aarde om te zien of ze kunnen overleven. Krijgen ze een tweede kans of is dit voor hen het einde?
Clarke droomde al jaren van de aarde en wilde er samen met haar ouders naartoe. Nu moet ze alleen. Voor Glass betekent het dat ze iemand moet achterlaten tegen wie ze nooit meer zal kunnen zeggen waarom ze écht werd opgepakt. Bellamy en Wells behoren niet tot de honderd gevangenen, maar willen allebei mee om iemand te beschermen. Tegen welke prijs doen ze dit?

De honderd moeten samen proberen te overleven, maar wie kun je vertrouwen als al je lotgenoten een crimineel verleden hebben?

De 100 is het eerste boek van de gelijknamige tv-serie.

stickers-Review

De 100

De 100, honderd kinderen , zogenaamde criminelen, worden teruggestuurd naar de aarde. Deze is na een nucleaire ramp onbewoonbaar geworden.
Na ruim 300 jaar in de ruimte overleefd te hebben word het nu tijd om te kijken of er weer leven op aarde mogelijk is. Mede omdat het ruimte schip onderhand zwaar gedateerd is.

De meeste kinderen zaten na een licht vergrijp in de gevangenis, officieel horen ze op hun achttiende een herziening van hun zaak te krijgen en vrijspraak. Maar de praktijk is dat ze met een injectiespuit worden geëxecuteerd. Dood of …
De keuze is niet moeilijk, al was er eigenlijk geen sprake van een keuze. Wat snel opvalt is dat hun reis verre van comfortabel en georganiseerd is.

Clarke, Wells, Bellamy en Glass zijn de hoofdrolspelers in het boek. waarvan er drie op aarden zijn en eentje, Glass, ontsnapt op het laaste ogenblik en bevind zich op het ruimteschip. Je leest per hoofdstuk over één van de personages, zodat het wel even duurt eer je het plaatje ingevuld hebt. Je springt van de ene personage naar de andere, maar dat heb ik niet als storend ervaren, wel wilde ik daardoor verder lezen, omdat ik de geschiedenis van elk personage wilde weten.

Eigenlijk is het best actueel. Stel dat er een nucleaire bom ontploft was, hoe zou onze wereld er dan nu uitzien? Zouden we dan nog op de aarde kunnen leven? En hoe lang zou de straling (zeer lang) dodelijk zijn?

Het is een vlot lopend verhaal, en ik had het in één dag uit. En dan het einde van het boek!! Dat vraagt om meer. Ik ben ook vrij snel aan deel 2 : Dag 21 begonnen. Ik kan me levendig voorstellen dat er naar aanleiding van dit boek een tv-serie werd gemaakt. De trailer is super goed! Maar of het mij nu uitnodigt om de tv-serie te gaan kijken?

httpv://youtu.be/aDrsItJ_HU4