1426592_763157950376568_927520061_nIk weet het ze staan bekend als “de donkere dagen”. En dan heb ik het over deze tijd, de december-maand. Al jarenlang hoor ik de mensen mopperen.
Hoor veel mensen mopperen over de Kerst…. Twee dagen niets doen …HUH? Niets doen? Mennn Ik geniet volop. Boompje, kaarsje en de hele reutemeteut!
En ….. Ik schaam me er absoluut NIET voor!
Vaak krijg ik dan het verwijt: maar jij hebt een gezin! Ja en? Ik heb jaren alleen gewoond, en ook toen had ik het naar mijn zin. Zalig vind ik het, gordijnen dicht, houtkachel en kaarsen aan. De radio op de TOP 2000, ja ook dat is inmiddels een traditie. In de auto, thuis overal staat deze op.
Dit jaar is het anders, de donkere dagen hebben me in hun greep. Wat ik probeer te verzachten door veel te lezen.
Of het komt omdat ik redelijk immobiel ben door mijn voet-operatie? Dat ik daardoor niet kan sporten? En zo de belangrijke stofjes in mijn hersenen mis? Geen idee. Punt is ik voel me waardeloos.
Zo hebben we afscheid moeten nemen van onze Grote vriend Joepie. Mijn grote vriend is helaas niet meer. Beter zo. Misschien had hij nog ietsjes langer mee kunnen gaan, maar dat was een Joepie-onwaardig bestaan.
joep op wacht
Een redelijk onverwacht afscheid van een goede kennis. Al meer dan twintig jaar in onze kennissenkring en ineens, ….
Neem je afscheid , en dezelfde avond naar het theater. ga ik wel , ga ik niet? Achteraf ben ik blij dat we gegaan zijn. Al heb ik lang getwijfeld, het voelde zo tegenstrijdig!
Maar het gaat goed komen, daar ben ik van overtuigd, we vieren niets voor niets het *feest van het licht*.
De houtkachel brand, de kerstboom staat nu mijn kerstgevoel nog. Maar dat gaat lukken ik weet het zeker!!!