De Donkere Kroon door Sarah J. Maas | Een Boek ReviewDe donkere kroon door Sarah J. Maas
Serie: Throne of Glass #2
Gepubliceerd door: De Boekerij gepubliceerd op July 15th 2014
Genre: Fantasy, Romance, Young Adult
Also by this author: De Glazen Troon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur, Hof van Mist en Woede, Koningin van de Schaduw
Pagina's: 384
ISBN: 9789022571118
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
five-stars

In De donkere kroon raakt Celaena verstrikt in een onontwarbare kluwen van liefde, macht en trouw.
Celaena Sardothien mag dan de kampioen van de koning zijn geworden, haar trouw aan de kroon is nihil. Ze balanceert op een levensgevaarlijk koord dat bij één verkeerde beweging kan breken. Dan blijken er nog meer duistere krachten aan het werk dan Celaena al vermoedde en komt alles wat ze liefheeft in gevaar. Ze zal keuzes moeten maken: wie kan ze vertrouwen en wie is het waard om voor te vechten?

stickers-ReviewDe Donkere Kroon

Na De Glazen Troon zit ik vol vragen, ik wil meer en meer. Ik wil antwoorden.
Zo eindigde mijn review van De Glazen Troon:

Als je nagaat dat hierna nog vijf delen komen, joepieee. En dit boek had ik al in één ruk uit! Ik zet me alvast schrap. Eigenlijk ben ik een beetje boos. Hoelang moet ik nog op deel drie tot en met vijf wachten?

Daar waar deel 1, De glazen troon, stopte gaat deel 2, De donkere kroon, verder. Het spannende en romantische vervolg op De glazen troon.
Celaena is nu de kampioen van de koning.
Wat inhoud dat ze de persoonlijke huurmoordenaar van de koning is.

Acht jaar was Celeana, toen haar ouders vermoord werden, en zij zo goed als dood door Arobynn Hamel gevonden werd, de koning der sluipmoordenaars.Vanaf dat moment is hij haar gaan opleiden tot sluipmoordenaar.

En nu is ze, na een zwaar toernooi, de kampioen van de koning.
Tja daar verwacht je iets positiefs bij, bij een kampioen, iets moois, en niet, zoals Celena moet, het vermoorden van mensen voor de koning.

Ik vind deze serie waanzinnig, ik hou van Celaena, van Dorian and Chaol en van Nehemia.
Wil je weten wie dat zijn? Wel, ga de boeken lezen en word net zo enthousiast als ik.
Ondertussen maak ik me zorgen over de personages want het kan natuurlijk niet goed blijven gaan 🙁

Dat een boek dat met je kan doen, zegt wat mij betreft voldoende, het sleept me volkomen mee en ik ben totaal om. Dit is gewoon goed!
Blijkbaar hou ik van sterke vrouwen, actie en van deze serie! En dan te denken dat er zes boeken in deze serie komen!

Joehoeeee, Sarah J. Maas keep on writing!!

“Why are you crying?”

“Because,” she whispered, her voice shaking, “you remind me of what the world ought to be. What the world can be.”

― Sarah J. Maas, Crown of Midnight”