Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


De evolutie van een huwelijk door Rebekka W.R. Bremmer | Een Boek ReviewDe evolutie van een huwelijk door Rebekka W.R. Bremmer
Gepubliceerd door: Querido gepubliceerd op 28 oktober 2014
Genre: Literature
Pagina's: 256
ISBN: 9789021457109
Format: ARC
Bookspot
Goodreads
three-stars

Masha leidt een comfortabel leven met haar man Bastiaan en haar puberdochters Molly Bloem en Anne Karen. Ze geeft les aan de universiteit en vult haar dagen met wat ze het liefst doet: lezen. Dan kondigt Bastiaan aan dat zijn broer Frederick naar Nederland komt, met zijn Nieuw-Zeelandse vrouw Shannon en hun baby Deirdre. Masha heeft Frederick al meer dan twintig jaar niet gezien. Omdat ze er de ruimte voor hebben, biedt Bastiaan het jonge gezin hun zolderverdieping aan. Terwijl Masha haar best doet afstand te bewaren, raken de levens van de twee gezinnen steeds meer verstrikt in elkaar. Kan een herinnering een huwelijk bedreigen? De evolutie van een huwelijk is een scherpzinnige roman over familiebanden die worden aangehaald en weer verbroken.

stickers-Review

 

De evolutie van een huwelijk

Met een gemend gevoel heb ik de laatste pagina gelezen. Moeilijk vond ik het, dat de schrijfster telkens switcht van vertelpersonage : Masha, de dochters Anna K en Molly, Bastiaan, Freek en Shannon. Vervolgens word de tijdslijn ook wisselend verteld. De geschiedenis wisselt willekeurig van vandaag, gisteren, lente, zomer, herfst en winter. Ik vond dat erg verwarrend en het dwong me te herlezen. Dit zorgde, vooral in het begin, er voor dat ik niet in het verhaal kwam.

Doordat elk personage aan de beurt komt zijn er ook veel verschillende verhaallijnen. Welke naar mijn gevoel niet afgemaakt zijn.

Wat doen wij, lezers, wanneer we ons onderdompelen in een roman of een film? De wereld juist vergeten! En ons eigen leven ook!
Literatuur als escapisme?

Maar vond ik het een slecht boek? Nee eerlijk gezegd niet, ik bleef nieuwsgierig naar de losse eindjes en hoopte dat die alsnog duidelijk zouden worden. Wel vond ik sommige delen ongelooflijk langdradig. Vooral de liefdesscène tussen Freek en Masha! Waar Masha wel niet allemaal aan dacht ..

Ik blijf me afvragen over welke evolutie van een huwelijk het nu gaat. Bastiaan en Masha zijn niet getrouwd, gaat het huwelijk door?
Shannon en Freek zijn getrouwd maar …..

Verder bekruipt me het gevoel dat het boek The Riders een grote achterliggende rol speelt:

Hoe het afloopt in The Riders.
Ze wilde weten of hij het wist, of hij had onthouden dat het boek niet afloopt maat stopt. Hoe de vader alleen achterblijft met zijn jonge dochter

Deze boekbespreking is mijn bijdrage aan de bloggersleesclub
‘Een perfecte dag voor literatuur‘
Alle bijdragen kan je hier vinden