De IJzerprinses door Julie Kagawa | Een Boek ReviewDe IJzerprinses door Julie Kagawa
Serie: The Iron Fey #2
Gepubliceerd door: Harlequin Holland gepubliceerd op October 18th 2012
Genre: Fantasy, Paranormal, Romance, Young Adult
Also by this author: Pupil, Rebel, De IJzerkoning, De Ijzerkoningin, De IJzerprins
Pagina's: 383
ISBN: 9789034755841
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
four-stars

Mijn naam is Meghan Chase.

Ik ben mijn belofte aan Ash, de Winterprins, nagekomen en ben meegegaan naar het Winterhof. Hoe lang ik daar nu al zit? Geen idee. De tijd verloopt hier anders dan in de gewone wereld, en ik ben overgeleverd aan de grillen van de kille koningin Mab.

Ash heb ik sinds we aankwamen niet meer gezien, dus het ziet ernaar uit dat hij me in de steek heeft gelaten. En ik maar denken dat hij van me hield...

Ondertussen dreigt er oorlog tussen het Zomerhof en het Winterhof na de verdwijning van de machtige Scepter van de Seizoenen. Ik ben de enige die weet dat de scepter is gestolen door de IJzerfae, maar niemand wil me geloven. Sterker nog, alleen Ash en ik hebben de IJzerfae ooit in levenden lijve gezien, dus hij is ook de enige die me zou kunnen helpen.
Ash, waar blijf je toch?
Als ik wil blijven leven, zal ik snel met bewijzen moeten komen, en dat terwijl ik al mijn pas ontdekte magie wel kwijt lijk. Nu kan ik alleen nog vertrouwen op mijn eigen vindingrijkheid. Maar is dat genoeg?
Kan ik, een halfbloed fae, een oorlog voorkomen en Nimmernimmer van de ondergang redden?

 

De IJzerprinses

Zodra ik IJzerkoning, deel een van de Iron Fey serie, uit had, ben ik in één ruk verder gegaan met De IJzerprinses, deel twee van de Iron Fey serie.
Meghan heeft zich aan haar belofte aan Ash gehouden, en is meegegaan naar het Winterhof.

Een verbetering ten opzichte van deel een, De Ijzerkoning, vind ik dat het wat dieper in gaat op de emoties van Meghan. Al heb ik bij haar de neiging om haar een schop onder haar sexy kadetten te geven. Ook moet ik me blijven realiseren dat ze pas zestien jaar is. Haar reactie, toen ze eindelijk Ash weer zag vind ik onbegrijpelijk. Hij had haar toch gewaarschuwd?

Ik was zo opgelucht om hem weer te zien dat ik glimlachend op hem af begon te lopen, maar toen ik zijn kille ogen zag, kwam ik abrupt tot stilstand. Verward bleef ik staan. Herkende hij mij misschien niet?

De terugkeer van IJzerhoef in het verhaal vind ik geweldig, ik merk dat ik telkens om hem zit te grinniken.
Ook al probeert hij te fluisteren, zijn stem blijft luid en galmend! Wat door Julie Kagawa zeer treffend neergezet is door alles wat hij zegt, in hoofdletters neer te zetten.

HOE JE OOK OVER ME DENKT,IK BEN EEN FAE, EN GEEN ENKELE FAE KAN ONWAARHEDEN SPREKEN.

Het einde van het boek had het einde van de serie kunnen zijn.
Dat is het niet, deel drie, De IJzerkoningin heb ik al in huis.