Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


De Laatste Magiër door Lisa Maxwell | Een Boek ReviewDe Laatste Magiër door Lisa Maxwell
Serie: The Last Magician #1
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op March 26th 2018
Genre: Fantasy, Young Adult
Also by this author: De duivelsdief, De vloek van de slang
Pagina's: 480
ISBN: 9789022582879
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
five-stars

In New York is magie allesbehalve uitgestorven. De Mageus – de laatsten die nog magische krachten hebben – leven in de schaduwen en verbergen wie ze zijn. Als ze Manhattan binnentreden, verliezen ze hun krachten en worden ze voor altijd gevangen gehouden op het eiland. Soms overleven ze het niet...

Esta is een getalenteerde dief, opgeleid om magische kunstvoorwerpen te stelen van de sinistere Orde. Met haar aangeboren talent om de tijd te manipuleren, kan Esta deze kostbare voorwerpen laten verdwijnen voordat de Orde zelfs maar beseft dat ze er is. Haar training bereidde haar voor op het ultieme doel: terugreizen in de tijd om een eeuwenoud boek te stelen dat de geheimen van de Orde bevat, voordat het vernietigd wordt en de Mageus een hopeloze toekomst tegemoet gaan.

De Laatste Magiër

De Laatste Magiër

De allereerste indruk van dit boek was WAUW! Wat heeft een geweldige cover. En deze factor is gedurende het hele verhaal gebleven. Niet alleen de cover is super, het verhaal is geweldig!
Er wordt veel geswitcht in de tijd, van december 1926 naar augustus 1900 en naar het heden. In alle gevallen speelt het zich af in Manhattan waarbij de Brooklyn Bridge een bijzondere rol speelt.

Je leert in korte tijd veel personen kennen, wat absoluut niet storend werkt. Er is sprake van meerdere hoofdpersonages die je langzamerhand steeds beter leert kennen wat ook nodig is voor het verhaal. Wat mij betreft is Esta Folosik de samenbindende factor. Esta is een Mageus. Dit zijn mensen die in het bezit zijn van magie. Zij kan de tijd manipuleren door deze even stil te zetten en met behulp van de sleutel van Ishtar reist zij ook naar de verschillende tijdlagen, in opdracht van professor Lachlan. Hij heeft haar de laatste twaalf jaar op geleid om kunstvoorwerpen te stelen. Esta is een echte badass vrouw die niet vies is van een gevecht. En die haar eigen gevoelens laat spreken.
De tweede hoofdpersoon is Harte Darrigan, hij heeft zich vanuit de goot opgewerkt tot een betere klasse en werkt nu in het theater als goochelaar. Ook hij is een Mageus, dit zijn mensen die magie hebben.

Conclusie

Het is een prachtig verhaal wat je direct in zijn ban heeft. Eer je het in de gaten hebt is het uit en ben je dik vijfhonderd pagina’s verder. Het zit vol met magie, liefde en verraad en niet te vergeten actie. Meerdere keren dacht ik te weten waar het verhaal naar toe ging, maar net zoveel keren zat ik ernaast. Het einde is verbazingwekkend. Het laat je vol verbazing achter en doet je verlangen naar meer. Ik vind het een geweldig verhaal en hoop dat er snel een vervolg komt.