Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


De laatste vier dagen van Paddy Buckley door Jeremy Massey | Een Boek ReviewDe laatste vier dagen van Paddy Buckley door Jeremy Massey
Gepubliceerd door: Uitgeverij Brandt gepubliceerd op 1 juni 2015
Genre: Adult Fiction
Pagina's: 304
ISBN: 9789492037190
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
three-stars

Weduwnaar Paddy Buckley werkt al jaren voor Gallagher’s, een gerenommeerde uitvaartonderneming in Dublin. Na een gedenkwaardige amoureuze ontmoeting met een cliënte rijdt hij ’s nachts met zijn auto een overstekende voetganger aan. Als hij bij de man neerknielt om hem bij te staan, herkent hij hem. Het slachtoffer is Donal Cullen, de broer van de beruchtste maffiabaas van Dublin. Donal is dood.

De volgende ochtend belt de familie van Donal de uitvaartonderneming met het verzoek diens begrafenis te regelen. Tot zijn ontzetting krijgt Paddy de opdracht langs te gaan bij de maffiabaas Vincent Cullen en zijn bende. Vincent is niet alleen intens bedroefd, maar ook witheet van woede: als hij degene vindt die zijn broer heeft aangereden, zo verzekert hij Paddy, heeft diens laatste uur geslagen.

stickers-Review

De laatste vier dagen van Paddy Buckley

Persoonlijk vind ik Paddy Buckley maar een saai figuur, een brave saaie man. Die zijn dagen vult met werken tot het onvermijdbare einde.
Dat ondanks de sticker op de voorkant van het boek : Voor de fans van The Sopranos.

Het is een niet altijd vlot lopend verhaal, soms word er naar mijn mening te uitgebreid aandacht besteed aan details die niet ter zake doen.
De laatste vier dagen van Paddy Buckley zijn overdreven, er gebeurt zo veel dat het wat mij de geloofwaardigheid verliest. Zou je dit als een script voor een tv-serie aanleveren dan zou men het afkeuren zijnde te zwaar overdreven.

En toch, toch zat ik regelmatig te grinniken, en moest en zou ik het boek uitlezen. Hoewel het al snel duidelijk is en welke richting het verhaal ongeveer zal gaan lopen, (denk je) kwam het einde toch als een verrassing. En daarmee is een boek voor mij toch redelijk geslaagd. Knap als je dat als auteur kan, zeker gezien het feit dat ik heb dit boek in een voor mij persoonlijk zware tijd gelezen.
Vier begrafenissen in een maand en dan een boek over een gerenommeerde uitvaartonderneming lezen en me aan het lachen krijgen!