stickers-Review

De laatste vier dagen van Paddy Buckley

Persoonlijk vind ik Paddy Buckley maar een saai figuur, een brave saaie man. Die zijn dagen vult met werken tot het onvermijdbare einde.
Dat ondanks de sticker op de voorkant van het boek : Voor de fans van The Sopranos.

Het is een niet altijd vlot lopend verhaal, soms word er naar mijn mening te uitgebreid aandacht besteed aan details die niet ter zake doen.
De laatste vier dagen van Paddy Buckley zijn overdreven, er gebeurt zo veel dat het wat mij de geloofwaardigheid verliest. Zou je dit als een script voor een tv-serie aanleveren dan zou men het afkeuren zijnde te zwaar overdreven.

En toch, toch zat ik regelmatig te grinniken, en moest en zou ik het boek uitlezen. Hoewel het al snel duidelijk is en welke richting het verhaal ongeveer zal gaan lopen, (denk je) kwam het einde toch als een verrassing. En daarmee is een boek voor mij toch redelijk geslaagd. Knap als je dat als auteur kan, zeker gezien het feit dat ik heb dit boek in een voor mij persoonlijk zware tijd gelezen.
Vier begrafenissen in een maand en dan een boek over een gerenommeerde uitvaartonderneming lezen en me aan het lachen krijgen!