De Prins & De Lijfwacht door Kiera Cass | Een Boek ReviewDe prins & De lijfwacht door Kiera Cass
Serie: The Selection #0.5
Gepubliceerd door: Unieboek | Het Spectrum gepubliceerd op March 13th 2015
Genre: Distopian, Romance, Young Adult
Also by this author: De Selectie, De Elite, De One, De Kroon, De Prinses
Pagina's: 175
ISBN: 9789000343669
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
three-stars

In De selectie moest America Singer haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te gaan voor een kroon die ze niet wil.

Maar ook prins Maxon had een andere liefde voordat de Selectie begon. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie.
Aspen Leger, opgevoed in een van de laagste kastes, heeft nooit durven dromen dat hij ooit in het paleis zou wonen als lid van de koninklijke wacht. Nu is hij daar en komt hij zijn vroegere liefde America tegen die deelneemt aan de Selectie.

Het verhaal van De lijfwacht geeft lezers een kijkje in het leven van Aspen binnen de paleismuren en de waarheid over de wereld van de koninklijke lijfwacht die America nooit zal weten.

review

De prins & De lijfwacht

Dit boek bestaat uit twee delen namelijk:
deel #0.5 De prins
en
deel #2.5 De lijfwacht
Welke in Amerika als aparte novellas zijn uitgegeven.

De prins
Wat leuk om de zelfverzekerde Maxon te gadeslaan en zijn gedachten te lezen.
Zo zelfverzekerd is hij in feite dus niet.

Ik ging op de bovenste trede van de trap zitten en legde mijn hoofd in mijn handen. Hoe moest ik dit in hemelsnaam aanpakken? Hoe moest ik iemand vinden van wie ik kon houden, die van mij kon houden, die de goedkeuring van mijn ouders kon wegdragen en die ook nog eens goed voel bij het volk?

De Lijfwacht
Dit gedeelte over Aspen Leger. Ook in dit deel worden bepaalde gebeurtenissen uit De Elite verteld vanuit het perspectief van een ander personage dan America.
Naast het feit dat ik Aspen en redelijk sympatiek figuur vind, heeft dit gedeelte wat mij betreft niet veel meerwaarde. Ik was al team Maxon en eigenlijk werd dat zelfs door deze toelichting versterkt. Want Aspens verhaal is langdradig en oninteressant. Hij is constant bezig met de gedachte aan America en hoe zij over hem denkt en wat ze voor hem voelt. Of wat America over Maxon denkt, en andersom. Daarbij noemt hij Maxon constant egoïstisch, terwijl hij zelf America’s leven op het spel zet door als wachter een relatie met haar aan te gaan. Dus eigenlijk word wat mij betreft met zijn verhaal juist het tegenovergestelde bereikt.