review

De Stem van de Zee

Na een zware meteorietinslag is er niet veel meer van het dagelijkse leven op aarde over. Veel fabrieken in Oost-Europa zijn door de inslag verwoest en je kan je branden aan regen!

De boom voor ons huis zwiept haar takken als zwepen. Uit de lucht valt een gordijn regen. ‘Daar wil ik niet doorheen!’
‘Wil je achterblijven?’ vraagt Arthur, zijn handen in zijn zij. Even overweeg ik het serieus. Maar dan denk ik aan oma met haar broze botten en schud zuchtend mijn hoofd. ‘Ik kom al. Laat me de luiken sluiten. Brand je niet.

Na een alles verwoestende storm met een daarbij horende gigantische vloedgolf, waarin zowel hun huis, hun oma en een groot gedeelte van Gwennec in verdwijnt, besluiten Nimue en Arthur om op zoek naar hun moeder, Rona, te gaan.
Langzaam maar zeker word het duidelijk dat Nimue een bepaalde genezende gave bezit.

Rona beschrijft de bovenwereldse kou die ik door mijn armen voelde trekken, op het moment dat ik de bloedende man zonder het te weten genas.

Conclusie

Het verhaal begint met een heel veel info, in feite word je met allerlei feiten en legendes om de oren geslagen. Is dat erg? Nee absoluut niet. Ik denk, en verwacht, dat dit allemaal in deel 2, De roep van Avalon, welke woensdag 31 januari 2018 opnieuw uitkomt, en in deel 3, De Komst Van De Koning, welke woensdag 31 januari uitkomt, meer dan gecompenseerd gaat worden.

Bij de meeste trilogies word je in deel 1 overstelpt met info. Zo is de taal die in het boek gesproken word geen Engels:
Als Nimue de bibliotheek in de Ark betreed, kan ze Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien niet lezen omdat het in het Engels is.
Ze kan Peronnik en de Graal wel lezen en dat is volgens mij een Bretons volksliedje.
Ik ben gek op sages en legendes, en vind het superleuk dat die in het boek verwerkt worden. Zo word er over de Selkies gesproken, het zeehondenvolk en over Avalon, het mythische eiland in de mist. Een niet te vergeten over koning Arthur!
Het is een spannend veelbelovend boek! Met een open einde! Ik ben blij dat deel twee snel uitkomt!

banner blogtour

Deze blog is onderdeel van de Blogtour rond de Selkie trilogie
Hier kan je lezen wat anderen ermee doen.