Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


De stem van de zee door Mara Li | Een Boek ReviewDe Stem van de Zee door Mara Li
Serie: Eiland in de Mist #1
Gepubliceerd door: Storm Publishers gepubliceerd op May 9th 2015
Genre: Distopian, Young Adult
Also by this author: De Stem van de Zee (De Gave van de Selkie #1), De Roep van Avalon, De Komst van de Koning
Pagina's: 308
ISBN: 9789492098092
Format: eBook, Paperback
Bookspot
Goodreads
four-stars

'Ik ben in de zee geboren. In de nacht dat mama moest bevallen, rolden de golven als reuzen naar het strand en krijste mijn moeder als de meeuwen. Ze riep net zo lang om de zee tot mijn vader er gehoor aan gaf en haar zwoegende lichaam in zijn armen naar buiten droeg. Daar lag ze in een witte jurk op haar rug in de modder, haar benen wijd in de branding. De golven trokken me naar buiten. Voordat mijn vader me vast kon grijpen, had ik al kennis gemaakt met het zilte water.'

Nimue kent haar moeder slechts uit verhalen. Na een allesverwoestende storm besluit ze om samen met haar broertje Arthur naar haar op zoek te gaan. Tijdens hun reis ontdekken ze dat hun familiegeschiedenis heeft geleid tot een gevecht tegen een ziekte die de mensheid lijkt uit te roeien. Zullen ze hun moeder vinden? Kunnen ze het opnemen tegen hun nietsontziende oom? En welke rol geeft hun afstamming aan Arthur en Nimue zelf?

review

Het boek begint met een hoop info, in feite word je met allerlei feiten en legendes om de oren geslagen. Is dat erg? Nee absoluut niet. Ik denk, en verwacht, dat dit allemaal in deel 2, De roep van Avalon, welke donderdag 28 januari 2016 uitkomt, en in deel 3, De Komst Van De Koning, meer dan gecompenseerd gaat worden. Bij de meeste trilogies word je in deel 1 overstelpt met info. Zo is de taal die in het boek gesproken word is geen Engels:

Als Nimue de bibliotheek in de Ark betreed, kan ze Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien niet lezen omdat het in het Engels is.
Ze kan Peronnik en de Graal wel lezen en dat is volgens mij een Bretons volksliedje

Daarnaast ben ik gek op sages en legendes, en vind het superleuk dat die in het boek verwerkt worden. Zo word er over de Selkies gesproken, het zeehondenvolk en over Avalon, het mythische eiland in de mist.

Na een zware meteorietinslag is er niet veel meer van het dagelijkse leven op aarde over.Veel fabrieken in Oost-Europa zijn door de inslag verwoest en je kan je branden aan regen!

De boom voor ons huis zwiept haar takken als zwepen. Uit de lucht valt een gordijn regen. ‘Daar wil ik niet doorheen!’
‘Wil je achterblijven?’ vraagt Arthur, zijn handen in zijn zij. Even overweeg ik het serieus. Maar dan denk ik aan oma met haar broze botten en schud zuchtend mijn hoofd. ‘Ik kom al. Laat me de luiken sluiten. Brand je niet.

Langzaam maar zeker word het duidelijk dat Nimue een bepaalde genezende gave bezit.

Rona beschrijft de bovenwereldse kou die ik door mijn armen voelde trekken, op het moment dat ik de bloedende man zonder het te weten genas.

Het is een spannend veelbelovend boek! Ik ben blij dat deel twee snel uitkomt!
Daarnaast is het nog niet te laat om het boek aan te schaffen en als kerstcadeau onder de boom te leggen.

httpv://youtu.be/hjlfTCEb2zQ

De stem van de Zee , Mara Li , Boek , Storm Publishers