review

Het boek begint met een hoop info, in feite word je met allerlei feiten en legendes om de oren geslagen. Is dat erg? Nee absoluut niet. Ik denk, en verwacht, dat dit allemaal in deel 2, De roep van Avalon, welke donderdag 28 januari 2016 uitkomt, en in deel 3, De Komst Van De Koning, meer dan gecompenseerd gaat worden. Bij de meeste trilogies word je in deel 1 overstelpt met info. Zo is de taal die in het boek gesproken word is geen Engels:

Als Nimue de bibliotheek in de Ark betreed, kan ze Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien niet lezen omdat het in het Engels is.
Ze kan Peronnik en de Graal wel lezen en dat is volgens mij een Bretons volksliedje

Daarnaast ben ik gek op sages en legendes, en vind het superleuk dat die in het boek verwerkt worden. Zo word er over de Selkies gesproken, het zeehondenvolk en over Avalon, het mythische eiland in de mist.

Na een zware meteorietinslag is er niet veel meer van het dagelijkse leven op aarde over.Veel fabrieken in Oost-Europa zijn door de inslag verwoest en je kan je branden aan regen!

De boom voor ons huis zwiept haar takken als zwepen. Uit de lucht valt een gordijn regen. ‘Daar wil ik niet doorheen!’
‘Wil je achterblijven?’ vraagt Arthur, zijn handen in zijn zij. Even overweeg ik het serieus. Maar dan denk ik aan oma met haar broze botten en schud zuchtend mijn hoofd. ‘Ik kom al. Laat me de luiken sluiten. Brand je niet.

Langzaam maar zeker word het duidelijk dat Nimue een bepaalde genezende gave bezit.

Rona beschrijft de bovenwereldse kou die ik door mijn armen voelde trekken, op het moment dat ik de bloedende man zonder het te weten genas.

Het is een spannend veelbelovend boek! Ik ben blij dat deel twee snel uitkomt!
Daarnaast is het nog niet te laat om het boek aan te schaffen en als kerstcadeau onder de boom te leggen.

httpv://youtu.be/hjlfTCEb2zQ

De stem van de Zee , Mara Li , Boek , Storm Publishers