Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


De Verbannen Koningin door Holly Black | Een Boek ReviewDe Verbannen Koningin door Holly Black
Serie: The Folk of the Air #3
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op April 8th 2021
Genre: Fantasy, Young Adult
Also by this author: De Gevallen Koning
Pagina's: 336
ISBN: 9789022592847
Format: Limited edition
Goodreads
five-stars

- Limited Edition -

Het afsluitende deel van de alom bejubelde Elfhame-trilogie

Verbannen, krachteloos en nog even sterfelijk als altijd probeert Jude Duarte haar leven weer op te pakken. Als het verraad van Cardan haar één ding heeft geleerd, is het wel dat macht makkelijker te verwerven is dan vast te houden. Maar Jude is allesbehalve van plan zich gewonnen te geven. Als haar tweelingzus Taryn onverwacht op de stoep staat – in levensgevaar en met een afschuwelijk geheim – vormt zich het eerste idee voor een meesterlijk plan om alles te herwinnen wat Cardan haar heeft afgenomen.

Om haar zus te redden, zal Jude opnieuw moeten doordringen tot het hof van de elfen en haar gevoelens voor Cardan onder ogen moeten zien. Maar Elfhame is niet meer zoals ze het heeft achtergelaten. Het land balanceert op het randje van oorlog en zodra Jude een stap over de grens zet, raakt ze verstrikt in een bloederig politiek conflict. Terwijl een krachtige vloek wordt ontketend en de spanningen een hoogtepunt bereiken, moet Jude voor eens en voor altijd kiezen tussen haar ambitie en haar hart.

De Verbannen Koningin

Dit is inmiddels het derde en laatste deel van de The Folk of the Air-serie (Elfhame).
Eerder las en recenseerde ik: De Wrede Prins en De Gevallen Koning.
Ik raad je aan om de serie op volgorde te lezen.

De Verbannen Koningin

De proloog geeft een inzicht in de jeugd van Cardan. Hij groeide op in een paleis, onbemind, door niemand gekoesterd en door niemand opgevoed. Hij diende als mikpunt van spot voor zijn broers en zussen.

De gevallen koningin eindigde met een gigantische cliffhanger, en De Verbannen Koningin gaat hier ook mee verder. Jude is de verbannen hofmeester van de nieuwe opperkoning en brengt haar dagen door met eigenlijk niets doen.

Ik, Jude Duarte, de opperkoningin van Elfhame in ballingschap, breng de meeste ochtenden duttend door voor de tv, tussendoor kijk ik naar kookwedstrijden, tekenfilms en herhalingen van een show waarin mensen een uitdaging aangaan door met een mes in dozen en flessen te steken en een hele vis door te snijden. In de middag, als hij het toestaat, train ik mijn broer, Eik.

’s Avonds vervul ik opdrachten voor de plaatselijke Faeries.

Niet helemaal de Jude die we kennen uit de vorige twee boeken, maar volgens mij gaat het helemaal goed komen. Zeker na de kennismaking met Grima Mog, leider van legers en een waardevolle toevoeging in het boek.

En dan komt Jude’s tweelingzus Taryn op bezoek. Ze heeft een groot probleem en is in levensgevaar. Wil Jude haar redden, dan kan dat alleen door terug te keren naar Elfhame. Daarmee zou zij de voorwaarden van haar verbanning schenden met alle gevolgen van dien. Het blijkt dat Jude door alle gebeurtenissen erg vermoeid en minder alert was.
De veroordeling, verbanning, bleek eigenlijk een raadsel te zijn die alleen voor Jude’s oren bestemd was. En dat was haar blijkbaar niet opgevallen.

View Spoiler »

 

Conclusie

De Verbannen Koningin is een passend slot van een prachtige serie. Holly Black heeft ons meegenomen in een nieuwe wereld. Eentje waarvan we dachten dat we er enigzins in bekend bent maar ho maar. Zij heeft mij met deze serie blij verrast en ik kijk uit naar haar volgende boeken.

Wederom heeft Uitgeverij De  Boekerij alles uit de kast gehaald quavormgeving. Het is een prachtig  boek! Net zoals bij De Wrede Prins en bij De Gevallen Koning ziet het boek er super uit. Om iets de noemen: de omslag is prachtig. En dan moet de rest nog komen! Het is een gebonden editie met een bijpassend boekblok. Dan is er ook nog bronzen kleur op snee. Elk hoofdstuk begint met prachtig getekende decoratie. En als kers op de taart zitten er prachtige schutbladillustraties voor en achter in het boek.