Die Zomer

In december kwam er een pakketje binnen. Niet zo verwonderlijk, want er komen hier wekelijks pakketjes binnen, maar in december velen meer.
Ik dacht dat het misschien van een van de meiden was voor de Kerst. Contact met hun opgenomen, nee, ze verwachten niets. Vervolgens voorzichtig gekeken en….

Jennele

Wel die tissues had ik dus meteen al nodig! U wordt bedankt Jenneke 😉

review

Bij David Baldacci ben je geneigd om jezelf meteen schrap te zetten, want je verwacht een thriller! Wel, met Die Zomer heeft hij een heel ander kaliber boek geschreven, een familieroman. Hoewel het een zoetsappig verhaal is, vol met wonderen en ongelukken, weet het je toch te raken. Wat mij betreft begon dat op het moment dat Jack zijn kinderen voor de tweede maal dreigt kwijt te raken. Tot daaraantoe was het verhaal mij een beetje te zoet. Op dat moment komt hij in actie en hoe!

Nadat Jack te horen had gekregen dat hij nog maar kort te leven had, was hij dat buitengewoon lang blijven ontkennen. Dat kwam voor een deel omdat hij altijd alles te boven was gekomen. Omdat een moeilijke jeugd en twee oorlogen hem er niet onder hadden gekregen, had hij er aanvankelijk vertrouwen in gehad dat zijn ziekte ondanks het vonnis van de artsen te verslaan was.

Je vader verliest de vrouw van wie hij hield door een tragedie die eigenlijk niemands schuld was. Dan verliest hij de rest van zijn gezin en blijft hij in zijn eentje achter om dood te gaan. In plaats daarvan vindt hij op de een of andere manier de kracht om een zeker doodvonnis te verslaan, haalt zijn kinderen terug en probeert als alleenstaande ouder verder te gaan. En dan komen er een stel afschuwelijke leugens in het nieuws en maken mensen hem op grond van die leugens uit voor alles wat mooi en lelijk is. En daar kan hij niets tegen beginnen.

Mijn conclusie: Een heerlijk verhaal om bij weg te dromen!
Beslist een boek wat niet in je vakantiekoffer mag ontbreken, maar ….
Vergeet de tissues niet!