Dubbelleven

Dit is absoluut niet het eerste boek dat ik lees van Chinouk Thijssen.
Eerder las ik onder andere Fataal spel, Truth or dance, Break a leg en Dance or die

Dubbelleven

Hoofdpersoon in dit boek is Ivy Maron. Zij is zeventien jaar oud, zit op de modevakschool en haar hartsvriendinnen zijn Kim en Marsha. Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Ivy, in de ik-persoon, verteld.

Ivy heeft haar vriendinnen verwaarloosd omdat ze een vriendje, Sander, heeft. Ze verbergt het feit dat ze een vriend heeft voor haar ouders.

Ik zwaai naar mijn beste vriendinnen, die voor het winkelcentrum op me staan te wachten. De knoop die ik daarnet nog in mijn maag voelde omdat ik zenuwachtig was om hen weer te zien – ik weet dat ik hen heb verwaarloosd sinds ik Sander heb ontmoet – verdwijnt meteen als ik hun gezichten zie.

Heb je het nou al aan je ouders verteld? vraagt Kim. Of weten ze nog steeds niet dat je een vriendje hebt?
Ik schud mijn hoofd. Ze hoeven echt niet alles over mij te weten, hoor. Ik heb mijn eigen leven, antwoord ik, maar wat ik bedoel is: ik durf het niet te vertellen, want ik weet zeker dat ze gek worden als ze horen hoe oud hij is.

Elk van de drie vriendinnen heeft problemen al staan die van Ivy natuurlijk in de spotlight. Stiekem wilde ik dat ik, tijdens mijn pubertijd, zulke vriendinnen had als Ivy.

En nu? Vraagt Marsha
Ik haal mijn schouders op. Het komt allemaal wel goed. We ….
Ik twijfel moet ik dan toch iets loslaten? Hij heeft iets bedacht. Het wordt geregeld, besluit ik.Binnenkort kunnen we weer normaal leven.
Marsha lacht en schudt haar hoofd. Heeft hij dat gezegd? Natuurlijk is het niet voorbij. Zo werkt het niet. Je gelooft hem echt blindelings hè? Als je dat gelooft ben je nog naïever dan ik dacht. En misschien toch iets te jong voor een jongen als Sander.

Conclusie

Dubbelleven is een contemporary over een meisje wat zichzelf verliest in de liefde, een heel reëel verhaal wat je zo voor je ogen ziet gebeuren. Het bevat een belangrijke boodschappen.
Eigenlijk zou dit verplichte kost op de middelbare school moeten zijn. Ik herkende een hoop zaken uit mijn eigen jeugd, zoals het verwaarlozen van je vriendinnen omdat je een (eerste) vriendje hebt.
Grappig en toepasselijk is dit artikel van Nynke de Jong