Een vlucht naar jou

Een vlucht naar jou

Een vlucht naar jou begint met een indrukwekkend epiloog, wat ervoor zorgt dat je door wil blijven lezen.
Hoofdpersonage in Een vlucht naar jou is Esmee en het verhaal wordt vertelt vanuit haar perspectief.

Esmee

Esmee is stewardess en vliegt de hele wereld over. Ze woont samen met Melvin, een succesvole auteur. Maar schijn bedriegt, Melvin heeft een writer’s block. Daarnaast is hun relatie in een dal geraakt.

Via de spiegel zie ik Melvins gezicht betrekken. Hij doet een stap naar achteren en gaat tegen de deurpost van de badkamer aan staan. Baal je hier nooit van?
Waarvan?
Je hebt niet eens tijd om… Hij laat zijn schouders hangen en verbreekt het oogcontact. Je moet altijd je hele planning aan die werktijden van jou aanpassen.
Tja, dat hoort er nou eenmaal bij als je stewardess bent?
Als je wat vaker binnen Europa zou vliegen, zou je daar minder last van hebben.
Europa? Ik frons. In één dag op en neer binnen Europa? Dat is toch veel minder leuk dan wat ik nu doe?
Ja, waarschijnlijk, maar dan ben je wel minder lang weg van huis.

Tijdens een vlucht naar Buenos Aires ontmoet Esmee Javier, een Light Designer. Hij verkoopt lichtshows aan discotheken en aan grote festivals. Al snel ontstaat er een pittige affaire tussen deze twee.
Wanneer Esmee weer thuis is besluit ze om de relatie geheim te houden voor Melvin. Je kan wel stellen dat Esmee een aardige puihoop van haar leven aan het maken is! Zeker wanneer vervolgens het noodlot voor Melvin toe slaat.

Conlusie

Een vlucht naar jou heeft me geraakt, zowel positief als negatief. Ik heb aardig wat emoties ervaren tijdens het lezen van dit boek. Van super geirriteerd naar super geëmotioneerd. Daarnaast werd ik ook nog eens, door Madeleine Kerseboom met mijn neus op de feiten gedrukt worden wat betreft de angstwekkend power van de Social Media.
Ik ben onder de indruk van Een vlucht naar jou. En dat had ik eigenlijk niet zo verwacht. En ben dan ook zeer benieuwd naar het volgende deel.