Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Eens gegeven door Charlotte de Monchy | Een Boek ReviewEens gegeven door Charlotte de Monchy
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op January 2nd 2018
Genre: Chicklit, Feelgood
Also by this author: Nee heb je, Tegen beter weten in
Pagina's: 336
ISBN: 9789022580561
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
four-stars

Feline heeft geen geld om haar vervallen huis op te knappen, tot een verrassende nacht alles verandert

Vrolijk, romantisch, verrassend en meeslepend: Charlotte de Monchy is de ster van de Nederlandse feelgoodroman.

Van de auteur van Zes maanden zonder

In Felines leven is er ruimte voor verbetering: ze woont antikraak in een krakkemikkig voormalig hotel, samen met een bonte verzameling huisgenoten op wie ze zeer gesteld is maar die geen van allen geld hebben om iets aan hun huisvesting te verbeteren. Op papier heeft Feline een droombaan: kunsttaxateur bij de Amsterdamsche Veiling. Helaas geeft haar baas alle interessante klussen aan zijn zoon en laat hij de stomme karweitjes aan Feline over.

Als Feline een keer iets voor haar baas moet ophalen, eindigt dat uitstapje geheel onverwachts in een wilde nacht met de knappe Teun, die werkt als bankier in de Londense City. Het kitscherige schilderijtje dat hij haar ten afscheid voor de grap cadeau geeft, blijkt een tweede, veel waardevoller schilderij te verbergen: een onontdekte Breitner, iets wat Teun duidelijk niet wist. Als ze het verkoopt, kan Feline het geld héél goed gebruiken om het huis op te knappen. En ze ziet Teun toch nooit meer, dat weet ze zeker. Tot een Engelse zakenbank de Amsterdamsche Veiling inhuurt om voor zijn nieuw te openen Nederlandse vestiging een kunstcollectie samen te stellen. En de bankier die het project leidt, wil alleen werken met Feline…

review

Eens gegeven

Het verhaal wordt vanuit de derde persoon vertelt, voornamelijk vanuit het perspectief van Feline. Af en toe is er een ander aan het woord zoals Evi. Wat een aanvulling voor het verhaal is omdat zo niet alleen het verhaal van Teun en Feline vertelt word.

Feline

Feline werkt als kunsttaxateur bij de Amsterdamsche Veiling. Voor haar baas is ze meer een persoonlijke assistent dan een taxateur. Hij behandelt haar als een loopjongen. In dit geval een loopmeisje. Allerlei waardeloze opdrachten moet ze voor haar baas doen, pakken naar de stomerij brengen, sigaren kopen en ergens op het platteland in en winterstorm een oude versie van een boek ophalen wat het verjaardagscadeau is voor de vrouw van de baas!

Je bedoelt dat je al twee uur in de auto zit om iets van Marktplaats op te halen? Evi’s stem klonk ongelovig.
Feline manoeuvreerde haar rode Renault 4 de kleine pont op. Het is voor mijn baas! Ze moest bijna schreeuwen om boven de gierende wind uit te komen.

En met deze laatste opdracht begint het boek. En hoe ..
Zo komt ze midden in een sneeuwstorm in the middle of nowhere bij Teun terecht

Teun

Teun werkt als bankier in de Londen. Maar is absoluut niet het voorbeeld hiervan. Hij is vrolijk, adrem en heeft humor. Hij woont zelfs op een oud roestig schip welke hij wil opknappen.

Dan ga ik wat anders doen. Ik ga niet meer terug naar mijn oude baan.
Word je daar niet zenuwachtig van, dat je nog niet weet wat de volgende stap zal zijn?
Nee, ik vind het wel een lekker idee dat alles mogelijk is. Ik hou van verandering.

Conclusie

Dit boek doet alles goed in zijn soort, weliswaar is het een voorspelbaar verhaal maar het is in zijn soort een heerlijk ontspannend en grappig boek. Ik heb er in ieder geval van genoten en heb het in één ruk uitgelezen. Met de zomer opkomst zou ik zeggen: in je koffer.