Erfgenaam van Vuur door Sarah J. Maas | Een Boek ReviewErfgenaam van Vuur door Sarah J. Maas
Serie: Throne of Glass #3
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op July 4th 2016
Genre: Fantasy, Romance, Young Adult
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Hof van Mist en Woede, Koningin van de Schaduw
Pagina's: 512
ISBN: 9789022574607
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
five-stars

Celaena Sardothien heeft de gevechten op leven en dood overleefd, maar tegen een zeer hoge prijs. Hoewel ze niets liever wil dan de dood van haar dierbare vriend wreken, moet ze aan een nieuwe reis beginnen om de strijd met haar duistere waarheid aan te gaan… Een waarheid over haar erfenis die haar toekomst voorgoed kan veranderen.

Ondertussen verzamelen haar vijanden zich aan de horizon met maar één doel: de inwoners van het koninkrijk tot slavernij dwingen. Om ze te verslaan moet Celaena de kracht vinden om niet alleen haar eigen demonen te overwinnen, maar ook het kwaad dat op het punt van uitbreken staat. Als ze wint wordt ze Adarlans grootste bedreiging – en zijn grootste vijand.

review

Het mag duidelijk zijn: ik ben gek op Sarah J Maas! Ik hou van haar boeken en dus ook van de Throne of Glass serie!
Erfgenaam van Vuur is het derde deel en heeft mij op geen enkel punt teleurgesteld.

Erfgenaam van Vuur

Het verhaal gaat verder waar De donkere kroon stopt. En is in twee delen verdeeld. Namelijk Erfgenaam van as en Erfgenaam van vuur.
Het begint enigszins deprimerend, het lijkt of Celaena haar problemen niet meer aankan en deze probeert met vechtpartijen en alcohol te vergeten.
En toen …. toen kwam Rowan ten tonele. Wauw, een geweldig nieuw hoofdpersoon! Stoer, sterk, onaardig, intrigerend geheimzinnig en knap!

Naast Rowan komen er meerder nieuwe personages in het boek voor, zoals de heks Manon Zwartbek, waar ik in het begin totaal niet gecharmeerd van was, maar die mij langzaam maar zeker steeds meer begon te intrigeren.
Ook de genezeres Sorscha weet mijn aandacht te trekken. Maar ja welk personage in dit boek niet? Laat ik vooral Aedion niet vergeten … De neef van Celaena.

In dit deel gaan Dorian, Chaol en Celena ieder hun eigen weg, in de vorige boeken waren ze bij elkaar, maar hier is dat niet het geval. Ieder heeft zijn eigen weg te gaan en zijn eigen verhaal. Ik hoop dat ze ooit weer bij elkaar komen ….

Langzaam maar zeker kom je steeds meer over Celaena te weten, het is dat ik haar al in mijn hart gesloten had, anders gebeurde dat nu. Regelmatig had ik vreselijk met haar te doen., en daardoor ging ik nog meer van haar houden.

De relatie tussen Rowan en Celena is gecompliceerd, en dat is zachtjes uitgedrukt. Stap voor stap komen elkaar nader.

Hij zou niet zijn excuses aanbieden voor vandaag, of gisteren, of waarvoor dan ook. En zij zou het hem niet vragen, niet nu ze begreep dat ze al die weken dat ze hem had bekeken haar eigen spiegelbeeld had gezien. Geen wonder dat ze hem gehaat had.
Misschien zouden ze er nooit uitkomen, misschien zouden ze nooit meer heel zijn, maar ….
Samen, zei ze en ze pakte zijn uitgestoken hand. En ergens diep vanbinnen begon er bij haar een vonk op te gloeien.

En tot slot: het slot!! Wauw ..
Ongelooflijk wat een wending neemt het verhaal!! Kortom alweer een waanzinnig boek!
Helaas moet ik wachten op deel 4 Queen of Shadows