What's-happening-in-Linda-land

Hand #sg16

FreeDigitalPhotos.net

 

Carel de Mari heeft een geweldig idee:

Het goede gebruik van spreekwoorden verrijkt volgens mij je taalgebruik. De taal wordt er speelser door. Maar ik constateer een enorme verschraling op dat gebied. Steeds minder mensen kennen deze vorm van uitdrukken, mensen kennen en begrijpen de betekenis niet meer. En als er dan al eens iemand een poging doet dan verhaspelt hij of zij de uitdrukking. Ik vind dat jammer. Voor mij reden om een wekelijkse rubriek te starten waaraan iedereen mee mag doen.
Wat is de bedoeling?
Ik geef iedere dinsdag op dit blog een woord dat in Nederlandstalige spreekwoorden of gezegdes voorkomt. Aan de hand van dat woord kies je een spreekwoord en dat bespreek je. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Net als bij de WOT plaats je een link naar je blog onder de opdracht. Op twitter en Facebook kun je je uitwerking melden met de hashtag #sg16. Hierbij staat sg niet voor soortelijk gewicht maar voor spreekwoorden en gezegdes, 16 verwijst naar dit jaar.

Waarop ik reageerde met:
Wat leuk! Ik ga even verzinnen, misschien kom ik er van de week op terug en anders volgende week.
Tja en wie wat beloofd ….
Dus heb ik er over lopen nadenken en natuurlijk op internet gezocht en vervolgens kwam ik de volgende tegen en lag in een deuk!
Even de President een hand geven, oftewel even plassen.

Ik weet het Ik Ben En Blijf Blond! Maar deze kende ik dus nog niet.
Bedankt Carel voor de lol!

#SG16 is een initiatief van Carel de Mari.
Hij geeft elke week een woord uit een spreekwoord of gezegde en daar geven Bloggers een eigen draai aan.
Alle bijdragen kan je hier vinden