Feniksbloed

Voor iedereen die niet gelooft dat hij een held kan worden.
Tijd om je vleugels uit te slaan

Feniksbloed

Feniksbloed is een Young Adult verhaal wat zich afspeelt in een wereld gevuld fabelwezens zoals spreukwachters, schimmen, feniksen en sterrelingen, welke ieder verschillende krachten bezitten.

Brighton en Emil

Brighton en Emil zijn een tweeling en staan op het punt om achttien te worden, wat meestal het moment is waarop bepaalde mensen, zoals sterrelingen, hun krachten krijgen.
Samen belanden ze midden in een gevecht tussen spreukwachters en sterrelingen en meteen is het verschil tussen de twee duidelijk, Brighton is een dromer die ervan droomt om beroemd te worden met zijn filmpjes en hij hoopt magische krachten te krijgen. Emil is een nuchtere slungelige jongen met een geweldig minderwaardigheidscomplex, zeker wat betreft zijn uiterlijk. Hij werkt bij het Museum voor Natuurwezens en is gefascineerd door feniksen.

Ik had geen idee dat er zoveel feniksen zijn, zei Charlie.
Massa’s feniksen, zeg ik.
Moet je kijken. Ik wijs naar de feniksmodellen die aan het plafond hangen. Er zijn tientallen soorten en onze curator, Kirk Bennett, heeft ervoor gezorgd dat onze bezoekers de populairste met eigen ogen kunnen zien.

En dan blijkt Emil krachten te hebben, terwijl ze in de metro aangevallen worden door een schim, openbaren deze zich.

Maar die maniak staat op het punt mijn broer uit de metro te gooien en ik ben bang dat als ik niet snel iets doe, hij straks dood en onherkenbaar verminkt op de treinsporen ligt. Ik ben nog nooit zo bang geweest.
Mijn vuist staat in brand.
Woeste, grote, grijsgouden vlammen laaien op met een hitte waarbij de zomerzon niks is, maar mijn huid verbrandt niet. Op de een of andere manier voel ik er niks van. De mensen om me heen verstijven als ze het vuur zien, zelfs de schim, die een stap achteruit zet en me vol ontzag aanstaart.

Vanaf dit moment had het verhaal mij in zijn greep en liet het mij niet meer los.

Conclusie

Ik had wat problemen om in het verhaal te komen. Maar zoals gewoonlijk met het eerste deel van een serie wordt je, zeker in het begin, overstelpt met allerlei feiten en gebeurtenissen. Eenmaal door het eerste gedeelte van het verhaal zat ik, zonder het in de gaten te hebben, op het puntje van mijn stoel. En snapte ik hoe het met allerlei groeperingen en krachten zat.
Adam Silvera heeft een schitterende wereld gecreëerd en ik kan niet wachten om verder te mogen lezen over Emil en Brighton. Volgens mij kan het alleen maar beter worden.
Net zoals Op het einde gaan ze allebei dood , Vroeger is alles wat ik van je heb en Meer Gelukkig dan niet heeft hij mij blij verrast met dit boek.
quote

Angst is een feniks.
Ook al zie je hem duizend keer in brand vliegen,
Hij komt altijd terug.
Leigh Bardugo
Kraai & Koninkrijk