Flessenpost

Flessenpost

Hoofdpersoon in Flessenpost is Chloë. Zij werkt met veel plezier bij ’t Groentehoekje. Omdat ze aan zee zich zo dicht bij haar familie voelt neemt ze een extra baan voor het weekend, bij Beachclub Esperanza in Hoek van Holland, aan.

Chloë

Cloë is op achtjarige leeftijd wees geworden nadat haar ouders en zes jarige broertje Rick bij een woningbrand zijn omgekomen. Het feit dat het steeds slechter met haar oma gaat lijkt het gemis nog groter te maken.
Het verhaal begint terwijl Chloë het uitmaakt met haar vriend Fabian die haar meer als decor ziet dan als personage. Na deze breuk is ze dakloos en gaat ze tijdelijk bij haar vriendin Babs wonen.

Zwijgend schenk ik een glas in voor mezelf en ga ik op de bank zitten. Het leer voelt koud aan. Ik bekijk Fabian, die er als altijd onberispelijk uitziet in zijn donkerblauwe overhemd en bordeauxrods stropdas, die losjes om zijn nek hangt. Zijn knappe gezicht wordt onsiert door een ontevreden uitdrukking die hij de laatste tijd vaker heeft.

Hij staart naar de punt van zijn schoen, schraapt wat ongemakkelijk zijn keel. Ik mis je, zegt hij, verrassend onzeker voor zijn doen.
Ik moet me inhouden hem er niet mee om de oren te slaan dat hij enkel een vrouw mist om zich superieur te voelen, om hem te vergezellen op zijn blablabla-feestjes. En niet te vergeten voorde broodnodige ontspanning in de slaapkamer na een werkdag met belangrijke cases.

Jesse

Jesse heeft een moeilijke relatie met zijn zus Suus. Zij zit vol met verwijten en blinkt uit in het aanwakkeren van zijn schuldgevoel wat het hem moeilijk maakt om nee te zeggen. En daarmee komt hij regelmatig in de knel wat beteft zijn werk, maar ook met Chloë.

Suus schuift haar zonnebril op haar haren terwijl ze Jesse aankijkt.
Hoi Suus, alles goed?’ Als Jesse haar een kus op de wang wil geven, wendt ze haar gezicht af. De kus belandt ergens in de lucht.
Met mij wel. Ik had lleen een telefoontje verwacht, zegt ze koeltjes. Ik heb je voicemail drie keer ingesproken.
Heb ik geloof ik gemist, antwoordt hij op zijn hoede. Hij kent de verwijten van Suus intussen uit zijn hoofd.

Conclusie

Flessenpost is het schrijfdebuut van Chantal Claassen en deel een van de Beachclub Esperanza serie. Ik heb het met veel plezier gelezen en vind het een ontzettend leuk boek.
Leuk nieuws: inmiddels is het manuscript van Briefpost, boek twee van de serie ingeleverd. Op 1 maart ligt het boek, als ales goed gaat, in de winkel. Tadaaa leuk om verder over de beachclub te kunnen lezen.

Briefpost