Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Florence door Kiki van Dijk | Een Boek ReviewFlorence door Kiki van Dijk
Gepubliceerd door: Xander Uitgevers gepubliceerd op June 22, 2022
Genre: Thriller
Also by this author: Winterberg, Vlieland
Pagina's: 288
ISBN: 9789401617253
Format: Paperback
Goodreads
five-stars

Kunstrestaurateur Clea wordt door haar oud-klasgenoot plotseling gevraagd haar roerige nachtleven in te wisselen voor een geheimzinnige opdracht in Florence. Van flaneren langs de oude palazzi en heerlijke trattoria’s is echter geen sprake: achter alle kunst en romantiek gaat een levensgevaarlijk complot schuil. Ook blijkt Clea’s klasgenoot spoorloos verdwenen. Wat is er aan de hand? En wat heeft deze kunstzinnige stad met de Tweede Wereldoorlog te maken?

Kiki van Dijk weet als geen ander zinderende spanning te combineren met heerlijke personages, in een stad die een stuk killer is dan de hitte doet vermoeden. Voor de lezers van Suzanne Vermeer, Linda van Rijn en Noortje Brink

Florence

Eerder las en recenseerde ik van Kiki van Dijk: Winterberg, Vlieland, en Parijs.
Je kan deze boeken los van elkaar lezen.
 

Florence

Hoofdperonage is Clea Meertens, zij is kunstrestaurateur en mede eigenaar van het familiebedijf Meertens.
Na een geheimzinnige oproep van een oud klasgenootje, Tanya, besluit Clea om naar Florence af te reizen. Helaas komt Tanya niet opdagen.
Zo op het eerste gezicht lijkt Clea het prima voor elkaar te hebben, maar al snel wordt het duidelijk dat zij met een aantal issues worstelt. Ze worstelt met een onverwerkt trauma uit haar verleden en met het verleden van haar overleden vader.

Vanaf het begin van het verhaal gebeuren er verschillende dingen tegelijk en vallen er zelfs doden.
Kiki weet de spanning erin te houden en houdt het plot practisch tot het einde geheim.

Conclusie

Met Florence heeft Kiki van Dijk weer een heerlijke boek geschreven. Wat mij persoonlijk getroffen heeft in dit verhaal zijn de vrouwen van L’Offerta. Een organisatie die Joodse families helpt met het terugkrijgen van hun culturele bezittingen. Prima verweven in het verhaal en een pracht thema!