Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Het liefdesleven van Nathaniel P. door Adelle Waldman | Een Boek ReviewHet liefdesleven van Nathaniel P. door Adelle Waldman
Gepubliceerd door: Nieuw Amsterdam gepubliceerd op april 2014
Genre: Literature
Pagina's: 288
ISBN: 9789046816448
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
three-stars

Nate Piven heeft het voor het uitkiezen. Na zijn eerste boekcontract komt het werk vanzelf op hem af, en ook de vrouwen. Juliet, de flitsende journaliste; Elisa, zijn extreem knappe ex, maar nu gewone vriendin; en Hannah, ‘algemeen beschouwd als lief en slim of slim en lief’, die zich met humor staande weet te houden in het spitse woordspel van zijn vrienden.

Girls vanuit de man

Adelle Waldman weet Nates visie op vrouwen genadeloos en bijna letterlijk bloot te leggen. Hoe hij steeds weer meent niet oppervlakkig, niet laf en niet stereotiep te zijn maar juist aandacht en geduld te hebben. Weergaloos spel met de liefde rond de vraag: waar kiest hij voor? Of beter: voor wie?

stickers-Review

Pfew, wat een vervelende vent die Nate! Al vanaf de eerste bladzijde van Het liefdesleven van Nathaniel P schiet hij bij mij in het verkeerde keelgat. Wat later vervangen word door een gevoel van ? medelijden?

Ten tijde van het schoolbal had Nate zijn hoop op erotiek vooral gericht op de universiteit, waarvan hij zich voorstelde dat zelfs meisjes die eruitzagen als Amy Perelman slim en, belangrijker nog, volwassenen zouden zijn, een woord dat hij de laatste tijd intrepeteerde als *bereid om met hem naar bed te gaan.*

Wat verderop in het boek neemt de sympathie langzamerhand af. Terwijl hij zelf zijn ouders verloochent, rekent hij wel een vriendin daar op af. Daarmee verdient hij geen pluspunten. Zijn arrogantie, zijn eisen van perfectie aan zijn vriendinnen vallen totaal verkeerd. Dag Nate, wat ben jij een vervelende vent!

Toen ze terugkwam, vroeg ze of hij boos op haar was. Alsof ze iets had gedaan wat hem het recht gaf boos op haar te zijn. Waarom vervielen vrouwen toch altijd weer in zo’n staat van zelfverkozen imbeciliteit? het maakte niet uit hoe slim of hoe onafhankelijk ze waren.

Helaas kost het me moeite om het boek uit te lezen. Ik heb me continu zitten ergeren, wat niet wil zeggen dat het een slecht boek is, alleen geen boek voor mij!

Deze boekbespreking is mijn bijdrage voor de bloggersleesclub
‘Een perfecte dag voor literatuur‘
Alle bijdragen kan je hier vinden