Het Mes van de Sluipmoordenaar

Het Mes van de Sluipmoordenaar

Het Mes van de Sluipmoordenaar is een prequel van de Glazen Troon serie en bestaat uit 5 losse verhalen over vijf verschillende opdrachten. Namelijk: De sluipmoordenaar en de piratenheer, De sluipmoordenaar en de genezer, De sluipmoordenaar en de woestijn, De sluipmoordenaar en de onderwereld en De sluipmoordenaar en het koninkrijk.

Bij het boek wordt een prachtige verzamelbox geleverd.
Deze verhalen maken ongelooflijk veel duidelijk en verklaren veel personages die in later avonturen (lees boeken) te voorschijn komen.
Feit: in dit boek is de fantasy minder aanwezig. Maar het is een voorloper, en wel eentje die veel van en over Celaena verklaart. De verhalen eindigen waar De Glazen Troon begint en lezen als vijf hoofdstukken, je leest ze ademloos uit.

Conclusie
Mijn advies is om dit boek, Het Mes van de Sluipmoordenaar, te lezen voor het eerste deel van de Throne of Glass serie: De Glazen Troon. Ondanks het feit dat je dan nog niet van de magie en fantasy geproefd hebt.
Het Mes van de Sluipmoordenaar maakt zo vreselijk veel duidelijk. Als echte Sarah J Maas-fan heb ik genoten.Door dit boek ben ik de hele serie opnieuw gaan lezen.
Een must read voor alle Throne of Glass-fans!