Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Het Mes van de Sluipmoordenaar door Sarah J. Maas | Een Boek ReviewHet Mes van de Sluipmoordenaar door Sarah J. Maas
Serie: Throne of Glass #0.1
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op July 14th 2020
Genre: Fantasy, Romance, Young Adult
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur, Hof van Mist en Woede
Pagina's: 416
ISBN: 9789022590638
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
five-stars

Celaena Sardothien is Adarlans meest gevreesde sluipmoordenaar. Officieel ligt haar loyaliteit bij Arobynn Hamel, meester van het Sluipmoordenaarsgilde, maar in werkelijkheid vertrouwt ze alleen haar collega Sam. In deze vijf verhalen, die zich afspelen vóór De glazen troon, volgen we Celaena op vijf gevaarlijke missies, van afgelegen eilanden tot woestijnen vol vijanden, waar ze vecht om slaven te bevrijden en zich te wreken op tirannieke heersers. Maar er is één probleem: deze missies gaan recht in tegen het beleid van Arobynn Hamel. En op verraad staat de allerhoogste straf…

Geen voorkennis van de serie vereist, dus perfect voor nieuwe lezers

Het Mes van de Sluipmoordenaar

Het Mes van de Sluipmoordenaar

Het Mes van de Sluipmoordenaar is een prequel van de Glazen Troon serie en bestaat uit 5 losse verhalen over vijf verschillende opdrachten. Namelijk: De sluipmoordenaar en de piratenheer, De sluipmoordenaar en de genezer, De sluipmoordenaar en de woestijn, De sluipmoordenaar en de onderwereld en De sluipmoordenaar en het koninkrijk.

Bij het boek wordt een prachtige verzamelbox geleverd.
Deze verhalen maken ongelooflijk veel duidelijk en verklaren veel personages die in later avonturen (lees boeken) te voorschijn komen.
Feit: in dit boek is de fantasy minder aanwezig. Maar het is een voorloper, en wel eentje die veel van en over Celaena verklaart. De verhalen eindigen waar De Glazen Troon begint en lezen als vijf hoofdstukken, je leest ze ademloos uit.

Conclusie
Mijn advies is om dit boek, Het Mes van de Sluipmoordenaar, te lezen voor het eerste deel van de Throne of Glass serie: De Glazen Troon. Ondanks het feit dat je dan nog niet van de magie en fantasy geproefd hebt.
Het Mes van de Sluipmoordenaar maakt zo vreselijk veel duidelijk. Als echte Sarah J Maas-fan heb ik genoten.Door dit boek ben ik de hele serie opnieuw gaan lezen.
Een must read voor alle Throne of Glass-fans!